08:31 17.10.2017

Губернатор Флориди запровадив надзвичайний стан через промову націоналіста

2 хв читати
Губернатор Флориди запровадив надзвичайний стан через промову націоналіста

Губернатор американського штату Флорида Рік Скотт оголосив надзвичайний стан через майбутній виступ лідера націоналістів Річарда Спенсера в університеті Флориди. Про це повідомляє Reuters.

Таке рішення було прийнято, щоб звільнити ресурси в разі можливого сплеску насильства. Лідер націоналістів планує виступити у четвер, 19 жовтня.

"Цей указ є додатковим заходом, щоб забезпечити безпеку університету Флориди і нашого суспільства", - заявив Скотт.

Як повідомляє Orlando Sentinel, губернатор мобілізував національну гвардію штату. За його словами, він прийняв рішення про режим НС після консультації з шерифом, з яким він обговорив майбутній виступ Спенсера.

Президент університету Кент Фукс у своїй заяві до студентів закликав не відвідувати виступи націоналіста і відкидати його "послання ненависті". "Наш університет не поділяє цінності містера Спенсера. Наш кампус - це місце для людей всіх рас, релігій і національностей. Їх зустрічають і звертаються до них з любов'ю", - заявив він.

Університет хоче витратити на заходи безпеки до промови Спенсера $ 500 тис. Як зазначає USA Today, антифашистські групи планують виступити з протестами проти промови Спенсера.

Річард Спенсер є президентом інституту Національної політики, який займається націоналістичними ідеями, і знаходиться в штаті Вірджинія. За даними USA Today, Спенсер також є лідером правих, які організували акцію протесту в місті Шарлоттсвілль в штаті Вірджинія.

У місті Шарлоттсвілле 12 серпня відбулися зіткнення між прихильниками і противниками знесення пам'ятника генералу Конфедерації Роберту Лі. Під час акцій протесту в натовп в'їхав автомобіль. В результаті загинула жінка, а більше 20 людей постраждали. Поліція кваліфікувала подію як навмисне вбивство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА