19:12 17.10.2017

Під Радою в наметах залишиться оргкомітет акції протесту, наступний збір людей оголошений на четвер

2 хв читати
Під Радою в наметах залишиться оргкомітет акції протесту, наступний збір людей оголошений на четвер

Наступний збір учасників акції протесту під Верховною Радою запланований на четвер, а в розбитому під будівлею парламенту наметовому містечку весь цей час буде перебувати тільки організаційний комітет акції, заявляє народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм.
"Ми продовжимо добиватися виконання наших вимог. Оргкомітет акації і наметовий табір залишаться стояти під парламентом. Наступний збір людей оголошений на четвер", - написав М.Найем на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок ввечері.

За його словами, встановлення наметів під будівлею парламенту є санкціонованим. "У організаторів були всі дозволи на постановку наметів - вони були вказані в наших заявках", - підкреслив М.Найем.

На думку парламентарія, результатом акції, яка відбулася у вівторок, стало те, що її учасники "змусили президента і лідерів політичних фракцій згадати свої передвиборні обіцянки і почати робити конкретні кроки".

"Вперше за три роки парламент і президент призначили конкретну дату розгляду законів про вибори - профільний комітет повинен надати свої висновки до четверга. В той же день коаліція і спікер парламенту обіцялися почати розгляд всіх п'яти законів. Ми змусили парламент повернутися до обговорення питання про скасування депутатської недоторканності. Під тиском людей президент подав свій проект про обмеження недоторканності з 2020 року. Така відстрочка неприпустима і ми будемо вимагати цих змін вже в цьому скликанні", - зазначив він.

Також, за словами депутата, команда президента "під тиском акції" відкликала свій законопроект про антикорупційні палати і почала формувати робочу групу з підготовки нового законопроекту. "Ми, як автори законопроекту, готові відкликати свій законопроект, щоб дати дорогу президентській ініціативі як тільки він буде готовий", - заявив М.Найем.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 жовтня, під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч чоловік. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил", "Батьківщина", "Самопоміч", Громадянська позиція Анатолія Гриценка, "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА