22:31 17.10.2017

За фактом поранення поліцейського біля ВР відкрито справу

2 хв читати
За фактом поранення поліцейського біля ВР відкрито справу

Національна поліція України відкрила кримінальне провадження у зв'язку з нанесенням правоохоронцю черепно-мозкової травми під час зіткнень з мітингуючими біля будівлі парламенту у вівторок.
"В результаті конфлікту отримав травми поліцейський, у нього закрита черепно-мозкова травма і удари. Він був госпіталізований. Слідчі порушили справу", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок ввечері спікер Національної поліції Ярослав Тракало.
Він уточнив, що кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).
За його словами, під час зіткнень постраждали  чотири людини, в тому числі вищезгаданий поліцейський. Ще двоє постраждалих отримали хімічні опіки очей внаслідок розпилення сльозогінного газу, у третього - забій голови. Вони звернулися до медиків, але відмовилися писати заяви в поліцію.
Як повідомлялося, у вівторок під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тис. осіб. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил", "Батьківщина", "Самопоміч", Громадянська позиція Анатолія Гриценка, "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.
Вдень у зіткненнях під будівлею Верховної Ради постраждали принаймні четверо людей - троє цивільних і поліцейський, який отримав черепно-мозкову травму на розі вулиць Грушевського та Садової і був госпіталізований без свідомості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА