10:44 18.10.2017

Бойовики збільшили кількість обстрілів позицій сил АТО від початку тижня

2 хв читати
Бойовики збільшили кількість обстрілів позицій сил АТО від початку тижня

Українська сторона Спільного центру координації та контролю (СЦКК) констатує, що протягом 15-17 жовтня 2017 року незаконні збройні формування окремих районів Донецької та Луганської областей продовжують збільшувати кількість обстрілів позицій Збройних сил України і місцевості поблизу мирних населених пунктів.

"Протягом 15-17 жовтня поточного року загальна кількість обстрілів позицій підрозділів ЗСУ з боку НЗФ ОРДЛО збільшилися вдвічі. Особливо напруженою залишається ситуація в районі населених пунктів Павлопіль, Водяне, Гнутове, Артемове, Мар'їнка, і Зайцеве-Північне (територія ОРДО), Трьохізбенка і Новотошковка (територія ОРЛО)", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці прес-центру АТО в соцмережі Facebook у вівторок.

Як наголошується в повідомленні, бойовики неодноразово застосовували по позиціях ЗСУ зброю, заборонену мінських угодами: міномети калібру 82 і 120 мм, а також великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

"НЗФ ОРДО обстрілювали зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї позиції підрозділів ЗСУ в районі н.п. Піски, Авдіївка, шахта Бутівка, Світлодарськ, Кам'янка. Під масовані обстріли з боку НЗФ ОРЛО потрапили позиції підрозділів ЗСУ в районі н.п. Новоолександрівка, Попасна, Станиця Луганська і Валуйське. На маріупольському напрямку підрозділи ЗСУ потрапили під вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї біля н.п.Лебединського, Широкиного, Талаківки і Новотроїцького", - повідомляє прес-центр АТО.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такими діями незаконні збройні формування нехтують мінські домовленості й демонструють бажання дискредитувати ЗСУ напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи, а також прагнення подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА