13:24 18.10.2017

У "Народному фронті" допускають, що ВР у четвер направить до КС два законопроекти про скасування депутатської недоторканності

1 хв читати
У "Народному фронті" допускають, що ВР у четвер направить до КС два законопроекти про скасування депутатської недоторканності

У фракції "Народний фронт" не виключають, що Верховна Рада в четвер направить до Конституційного Суду України два законопроекти про скасування депутатської недоторканності.

"Я прогнозую, що, можливо, обидва законопроекти будуть відправлені до Конституційного Суду, і вже парламент потім визначатиме - чи він ухвалить той законопроект, який вмить скасовує депутатську недоторканність. Якщо на це голосів не вистачить, то залишається компромісний варіант, який внесений президентом", - сказав перший заступник голови комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець (фракція "Народний фронт") журналістам у Києві в середу.

Він нагадав, що згідно з процедурою внесення змін до Конституції України, якщо у Конституційного Суду не буде зауважень до законопроекту, то на наступній сесії внесення змін до Основного закону треба підтримати 300 голосами народних депутатів. "Якщо будуть зауваження Конституційного Суду, то, відповідно, мають бути враховані зауваження, і знову потрібно буде відправити законопроект до Конституційного Суду", - сказав Л.Ємець.

Він нагадав, що комітет із питань правосуддя в середу розгляне президентський законопроект про внесення змін до Основного закону в частині скасування депутатської недоторканності, який може набути чинності 2020 року.

Як повідомлялося, у Верховній Раді, окрім президентського, зареєстрований також законопроект групи народних депутатів, що пропонує скасувати недоторканність народних обранців із 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відвідав медичну роту 95 ОДШБр у Донецькій області

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим від ракетного обстрілу Дніпра

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА