18:44 18.10.2017

Відхилення температурного режиму частини вакцин "Ваксігрип" не вплинуло на їхню якість і ефективність

1 хв читати
Відхилення температурного режиму частини вакцин "Ваксігрип" не вплинуло на їхню якість і ефективність

 Відхилення від температурного режиму частини поставлених в Україну вакцин для профілактики грипу "Ваксігрип" французького виробника "Санофі Пастер С.А." було незначним, а також короткочасним і ніяк не вплинуло на їхню якість і ефективність, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" компанія "Санофі в Україні".

У компанії уточнили, що під час транспортування відхилення від температурного режиму сталося з 10 палетами з 41. При цьому про відповідне порушення відразу було поінформовано Державну службу з лікарських засобів і контролю за наркотиками.

Наразі "Санофі в Україні" очікує офіційного висновку відомства.

Як повідомлялося, в Україні лише чотири виробники перереєстрували вакцини з оновленим штамом вірусу грипу - актуальним для епідемічного сезону 2017-2018 рр. Зокрема, перереєстрацію пройшла французька вакцина, вакцина нідерландського виробництва - "Інфлувак" ("Ебботт Біолоджікалз Б.В."), китайського - "Інфлуенза Ваксін" ("Хуалан Біолоджікал Бактерин Ко., Лтд."), а також корейського - "ДжіСі Флю" ("Грін Кросс Корпорейшен"). При цьому поки що лише остання отримала позитивний висновок Держлікслужби.

Висновок стосовно ще двох - китайської "Інфлуенза Ваксін" і французької "Ваксігрип" - служба планує видати приблизно 20 жовтня і 25 жовтня відповідно після отримання позитивного висновку Державного експертного центру (ДЕЦ) за результатами лабораторного контролю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА