10:51 19.10.2017

Загиблих у ДТП в Харкові п'ятеро, за життя інших борються лікарі, уточнили в МВС

2 хв читати
Загиблих у ДТП в Харкові п'ятеро, за життя інших борються лікарі, уточнили в МВС

 У результаті ДТП, що сталося в середу ввечері в Харкові, загинули 5 осіб, уточнив глава департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

"Хочу уточнити, що наразі загиблих все-таки п'ятеро. За життя інших борються лікарі, але фактичних жертв поки що п'ять", - сказав А.Шевченко журналістам біля Верховної Ради в четвер вранці.

Він висловив надію, що слідство під керівництвом начальника ГУ Нацполіції в Харківській області Олега Беха пройде швидко і об'єктивно, і всі обставини смертельного ДТП будуть встановлені.

Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган зазначила, що винуватиця ДТП - дівчина, яка була за кермом позашляховика і скоїла наїзд на людей, за попередньою інформацією, не була під впливом алкоголю.

"Попередній аналіз - твереза, в кафе перевірили рахунок - алкоголю не було", - написала Л.Сарган у коментарях в соцмережі Фейсбук.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської і провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням чоловіка 49 років. У результаті Lexus вилетів на тротуар вул. Сумської та скоїв наїзд на 11 пішоходів, 5 з яких загинули на місці (чотири дівчини і хлопець), ще один постраждалий помер від травм невдовзі після ДТП. Решта постраждалих в аварії доставлені в медзаклади.

Пізніше в МВС повідомили, що кількість жертв харківського ДТП збільшилася до 6 осіб.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Жінку, яка перебувала за кермом позашляховика, вже затримано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА