08:24 20.10.2017

Участь в проекті "Реабілітація поранених дітей" взяли 80 дітей з Донбасу

2 хв читати
Участь в проекті "Реабілітація поранених дітей" взяли 80 дітей з Донбасу

З початку проекту "Реабілітація поранених дітей" Гуманітарного штабу Ріната Ахметова 10 березня 2016 року допомогу отримали 80 потерпілих дітей з Донбасу, 71 з них пройшли курс реабілітаційного лікування в санаторіях, ще 9-ти були видані технічні засоби для відновлення і медикаменти .
"З проханням допомогти пораненим дітям на гарячу лінію штабу дзвонили батьки з різних куточків Донбасу. Найбільше заявок на реабілітацію надійшло з Донецька, Маріуполя, Авдіївки, Краматорська. Також допомогу отримали юні жителі Гірника, Красногорівки, Мар'їнки, Антрацита, Єнакієво і Харцизька", - розповів на прес-брифінгу Гуманітарного штабу Р.Ахметова "Реабілітація поранених дітей": результати роботи за 2 роки" в четвер директор Гуманітарного штабу Олександр Вишняков.
Ірина Темерко, керівник програми "Адресна допомога", в рамках якої проходить проект, повідомила, що більшість дітей, які отримали допомогу, родом з Донецької області - 84,5%. З Луганської - 15,5%.
Кожна четверта дитина з найбільш важкими травмами, пройшла курс відновлення більш ніж один раз. Для проведення курсу реабілітації були обрані санаторії в Слов'янську, Бердянську та Запоріжжі. Заступник головного лікаря санаторію "Слов'янський курорт" (м.Слов'янськ) Володимир Тарелкін, який приєднався до брифінгу по відеозв'язку, зазначив, що у всіх дітей, що проходили курс відновлення, покращився стан здоров'я.
За даними ЮНІСЕФ, оприлюдненими в 2017 році, під час війни на Донбасі загинули 70 дітей. Ще 222 дитини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА