07:42 21.10.2017

В Одеській області затримано військовослужбовця, який виготовляв і збував вибухові пристрої

2 хв читати
В Одеській області затримано військовослужбовця, який виготовляв і збував вибухові пристрої

Одеські правоохоронці викрили військовослужбовця, який займався виготовленням і збутом вибухових пристроїв, повідомили в Нацполіціі Одеської області.
"Оперативниками Управління карного розшуку ГУНП в Одеській області спільно з військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України та працівниками 7 управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України під час реалізації саморобних вибухових пристроїв затриманий 27-річний інженер однієї з військових частин Одеської області", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук в п'ятницю ввечері.
В інформації уточнюється, капітан ЗСУ здійснював виготовлення вибухових пристроїв, а також незаконно зберігав вибухові речовини. Зокрема, в липні поточного року правоохоронцями задокументовано факт підконтрольної реалізації затриманим двох конструктивно змінених мобільних телефонів, навчального та бойового електродетонатору, за що він отримав 2,6 тис грн.
"Безпосередньо сьогодні під час чергової реалізації конструктивно-змінених мобільних телефонів і бойових електродетонаторів на суму близько 8 тис грн зазначений інженер затриманий", повідомили правоохоронці.
27-річний військовослужбовець затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про порушення кримінальних проваджень за ознаками ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.3 ст. 410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Тривають першочергові слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА