19:11 21.10.2017

У Барселоні почалася демонстрація на підтримку незалежності Каталонії

2 хв читати
У Барселоні почалася демонстрація на підтримку незалежності Каталонії

Хода на підтримку незалежності Каталонії почалася в Барселоні. Раніше сьогодні прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що запустив процедуру, яка призведе до розпуску уряду і обмеження автономії регіону

У демонстрації, учасники якої протестують проти обмеження автономії і розпуску уряду регіону Мадридом, беруть участь глава женералітета Карлес Пучдемон, члени каталонського уряду, мер Баселони Ада Колау і члени міської адміністрації.

Хода пройде по Пасео де Грасіа і завершиться, як очікується, проголошенням маніфесту і музичним концертом.

Демонстранти несуть плакати "На захист прав і свобод", "Ми хочемо свободи дому", "Свобода", "Демократія", і "Допоможіть Каталонії", а також вигукують гасла з вимогою незалежності.

Учасники акції також закликають звільнити президента Національної асамблеї Каталонії Жорді Санчеса і главу Omnium Cultural Жорді Куішарту, яких Верховний суд Іспанії заарештував 17 жовтня за звинуваченням у підбурюванні до заколоту. Обидві організації, лідерів яких взяли під варту, виступають за незалежність Каталонії від Іспанії.

Раніше сьогодні прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що Мадрид обмежить самостійність Каталонії і розпустить уряд регіону відповідно до 155-ї статті Конституції, яка дозволяє призупинити автономію в тих випадках, коли регіональна влада порушує законодавство і загрожує інтересам усієї країни.

За словами Рахоя, документи, необхідні для запуску процедури, будуть передані в сенат, який і прийме рішення. У Мадриді розраховують, що сенат схвалить запропоновані заходи - голосування з цього питання призначене на 27 жовтня.

Якщо сенат схвалить запуск процедури по 155-ої статті Конституції, і уряд Каталонії буде розпущено, то управління регіоном перейде до центральної влади. Мадрид повинен буде призначити нову дату виборів уряду Каталонії не пізніше, ніж через 6 місяців після цього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА