15:07 22.10.2017

Учасники акції під ВР намагаються провезти вантажівку з аудіоапаратурою, заблоковану правоохоронцями

2 хв читати

 Група учасників скликаного екс-президентом Грузії, лідером партії "Рух нових сил" Михайлом Саакашвілі віча на площі Конституції біля будівлі Верховної Ради залишила акцію з метою доставити аудіоапаратуру для заходу, яку, як вони стверджують, заблокували правоохоронці, після чого біля вантажівки почалося силове протистояння.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час віча промовці зі сцени заявляли, що правоохоронці не дозволили провезти на захід необхідну аудіоапаратуру, в зв'язку з чим звук не дуже сильний і не всім учасникам акції чутні посили спікерів. Зокрема, у своєму виступі на вічі позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко зі сцени закликав правоохоронців дозволити доставити техніку.

Водночас кілька десятків учасників і організаторів акції, серед яких і нардеп Сергій Лещенко, пройшли від площі Конституції до будівлі Міністерства охорони здоров'я України, за якою в оточенні правоохоронців стоїть вантажний автомобіль, найімовірніше, з необхідною їм апаратурою.

Після нетривалих спроб умовити поліцейських відступити від автомобіля, мітингувальники спробували прорвати ряди правоохоронців. В результаті спроби відтіснити поліцейських С.Лещенко зумів пробратися в кабіну вантажівки та зайняв місце водія. При цьому до правоохоронців оперативно прибуло підкріплення, і в результаті їм вдалося оточити щільним кільцем вантажівку, відтіснивши активістів.

Після припинення силового протистояння і відновлення переговорів між організаторами акції і присутніми на місці представниками керівництва поліції Києва організатори відкрили вантажне відділення автомобіля і демонструють керівництву главку його вміст.

Учасники недільного віча вирушили за аудіоапаратурою після того, як зі сцени вже виступили М.Саакашвілі, С.Лещенко, Ю.Дерев'янко і кілька громадських активістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА