15:02 23.10.2017

Аваков: Поліція буде витриманою під час забезпечення порядку біля ВР

2 хв читати
Аваков: Поліція буде витриманою під час забезпечення порядку біля ВР

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обіцяє, що поліцейським, які забезпечують правопорядок біля Верховної Ради, вистачить витримки для недопущення конфліктів з учасниками протестних акцій, але наголошує, що кожна незаконна дія спричинить відповідальність.

"Право громадян на протест, право громадян на мітинг - це право, яке закріплене в Конституції. Що не можна - так це застосовувати насильницькі дії і нав'язувати волю кількох людей усім іншим. Думаю, що тут у нас вистачить витримки й упевненості для того, щоб спершу блокувати ці конфлікти, після чого дати можливість людям розібратися, хто є хто - хто стоїть за якісь конкретні цінності, а хто стоїть просто тому, що йому хочеться зробити політичну кар'єру", - сказав міністр у понеділок в ефірі телеканалу "112.Україна".

Говорячи про протестну акцією, що триває біля ВР з вівторка, 17 жовтня, й у рамках якої активісти розбили наметове містечко на проїжджій частині вул. Грушевського і тим самим перекрили рух автотранспорту, А.Аваков сказав: "Ті, хто зараз у більшості своїй перебувають біля Верховної Ради, - це люди, які не користуються повагою у мене, - це я вам говорю як політик. Але як функціонер я зроблю все, щоб безпека на цій невеликій ділянці української території була в порядку, і всякий, хто нападає на людей, хто нападає на поліцейського, відчує на собі всю силу закону".

Глава МВС України додав, що підрозділи Національної гвардії виконували і надалі виконують бойові завдання. "І те, що тут у центрі країни, ми тримаємо 3 тисячі осіб (бійців Нацгвардії - ІФ), - нехай це буде на совісті фіглярів, які під Радою вдають із себе зараз демократів", - висловив невдоволення А.Аваков.

"Що стосується динаміки і розвитку цієї ситуації, то так скажу: будемо витримані, це пройде", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА