08:51 24.10.2017

Бажаючі прочитати роботу Хокінга обвалили сайт Кембриджу

2 хв читати

Після того, як було надано вільний доступ для прочитання дисертації фізика Стівена Хокінга "Особливості всесвітів, які рощирюються", сайт Кембріджського університету на час вийшов з ладу, повідомляє газета The Telegraph.

Щоб прочитати написану Хокінгом у 24 роки дисертацію, сайт Кембріджського університету відвідали понад 60 тис. чоловік. Як заявили в університеті, нормою для найпопулярнішої дисертації, розміщеної на сайті, зазвичай є 100 переглядів в місяць.

Сам Хокінг, приймаючи рішення про вільний доступ до своєї наукової роботи, висловив надію, що люди "не будуть розчаровані", отримавши можливість її прочитати. Він додав, що цим кроком хотів "надихнути людей", зробивши академічну роботу доступною, і показати приклад іншим вченим, щоб вони зробили те ж саме. "Будь-яка людина, де б то не було, повиннна мати вільний, безперешкодний доступ не тільки до мого дослідження, а й до будь-якої великої ідеї у всьому доступному діапазоні думок", - зазначив учений.


Зазвичай бажаючі отримати доступ до дисертацій кембриджських професорів, повинні заплатити £ 65 ($ 85,7) за скачування з сайту. В бібліотеці університету можна прочитати роботу безкоштовно. Дисертація Хокінга була зроблена доступною онлайн в рамках щорічного "Тижня вільного доступу" в Кембриджському університеті.

Стівена Хокінга називають одним з найвідоміших фізиків сучасності після Ейнштейна. Він є автором книги "Коротка історія часу", яка вийшла в 1986 році і подарувала йому всесвітню популярність. У 2014 році вийшов фільм "Всесвіт Стівена Хокінга" режисера Джеймса Марша.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА