10:27 24.10.2017

Суд відкрив справу через оприлюднення директором НАБУ і нардепом Лещенком інформації про Манафорта

2 хв читати
Суд відкрив справу через оприлюднення директором НАБУ і нардепом Лещенком інформації про Манафорта

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом народного депутата (позафракційного) Борислава Розенблата до директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника та народного депутата (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергія Лещенка.

Як повідомляється на сайті Окружного адмінсуду Києва, позивач просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ А.Ситника про розголошення та поширення інформації про громадянина США Пола Манафорта, який керував передвиборним штабом кандидата в президенти США Дональда Трампа, - щодо наявності прізвища та підписів П.Манафорта в "чорній бухгалтерії" Партії регіонів у матеріалах досудового розслідування, що "мало наслідком втручання у виборчі процеси США у 2016 році та завдало шкоди інтересам України".

Крім того, Б.Розенблат просить визнати протиправними дії парламентаря С.Лещенка щодо втручання в зовнішню політику України, яке було здійснено шляхом поширення інформації про П.Манафорта.

Як повідомлялося, 27 червня 2017 року керівник САП Назар Холодницький повідомив, що підпису екс-голови передвиборного штабу президента США Д.Трампа, політтехнолога П.Манафорта не було на жодній зі сторінок так званої амбарної книги Партії регіонів. Таким чином САП і НАБУ не знайшли доказів отримання П.Манафортом грошей від Партії регіонів.

Водночас у матеріалі, опублікованому газетою Washington Post 28 червня, йдеться, що П.Манафорт у 2012-2013 роках підтвердив отримання $17 млн від Партії регіонів. Факт отримання П.Манафортом грошей за роботу для Партії регіонів випливає з документів, які американець подав до Мін’юсту США у рамках закону про реєстрацію іноземних агентів.

У серпні А.Ситник заявив, що НАБУ не має відношення до будь-яких втручань у вибори президента США, а також наголосив, що розслідування стосовно П.Манафорта не велося.

Раніше, у березні, народний депутат С.Лещенко стверджував, що у нього є оригінали документів про перерахування екс-президентом України Віктором Януковичем коштів П.Манафорту від офшорної компанії з рахунком у Киргизстані, і просив американських і українських правоохоронців провести розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА