11:03 24.10.2017

Після подій у Святошинському суді Києва затримано 30 осіб

2 хв читати
Після подій у Святошинському суді Києва затримано 30 осіб

Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що в результаті подій у Святошинському районному суді Києва, де другий день розглядається питання про призначення запобіжного заходу комбату "Добровольчого руху "ОУН" Миколі Коханівському, затримано 30 осіб.

"Була загроза зриву засідання... 30 осіб затримані і доправлені до Шевченківського райуправління", - сказав він в ефірі телеканалу "112.Україна" у вівторок.

За словами начальника київської поліції, наразі "все спокійно". "Ті особи, які вночі блокували Святошинський суд, продовжили це робити і вдень, і створювати загрозу нового зриву судового засідання про обрання запобіжного заходу Миколі Коханівському", - додав він.

А.Крищенко пояснив, що у зв'язку з цим було прийнято рішення задіяти підрозділ поліції. "30 осіб затримано. Їх доправляють до Шевченківського районного управління поліції, діям кожного з них буде надано юридичну оцінку - і щодо блокування, і щодо опору співробітникам поліції", - наголосив керівник столичної поліції.

Наразі, за його словами, дії кваліфіковані за ст. 194 (пошкодження майна) і ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України.

У свою чергу, глава Національної поліції України Сергій Князєв нагадав, що вночі група людей, які забарикадувалися в приміщенні Святошинського райсуду, чинили опір представникам поліції. "Ці громадяни намагалися розпорошити сльозогінний газ і кидали димові шашки", - цитує С.Князєва департамент комунікацій Нацполіції.

За його словами, співробітники поліції роз'яснили порушникам можливі наслідки таких протиправних дій, проте блокування роботи суду тривало. "Тому сьогодні близько 10:00 поліція розблокувала приміщення суду", - додав він.

С.Князєв також повідомив, що відкрито два кримінальних провадження: за ст. 194 (умисне пошкодження або знищення майна) і ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

"Наразі проводяться слідчі дії у Святошинському суді", - сказав він.

Як написав народний депутат Ігор Мосійчук (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), серед затриманих - дружина Н.Коханівського, Катерина Коханівська, і ще близько 30 активістів "Добровольчого руху "ОУН".

Як повідомлялося, у вівторок вранці правоохоронці витіснили активістів і прибічників комбата "Добровольчого руху "ОУН" М.Коханівського із зали засідань Святошинського районного суду Києва. Спецназ поліції розібрав барикаду на вході до зали засідань суду, почав відтісняти активістів і затримувати.

Вся операція тривала кілька хвилин.

Суд розглядатиме питання обрання запобіжного заходу М.Коханівському в іншому залі. Самого затриманого правоохоронці перемістили до іншого залу суду, він перебуває у камері з металевими ґратами.

Під будівлею Святошинського суду і далі залишаються соратники М.Коханівського та інші активісти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА