13:52 24.10.2017

Тука не бачить перешкод для ухвалення в 2-му читанні законопроекту щодо відновлення суверенітету України на Донбасі

2 хв читати
Тука не бачить перешкод для ухвалення в 2-му читанні законопроекту щодо відновлення суверенітету України на Донбасі

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука вважає, що немає перешкод для того, щоб народні депутати підтримали у другому читанні законопроект про відновлення державного суверенітету над окупованою частиною Донецької і Луганської областей (№7163).

"Якщо він буде готовий, а я знаю, що зараз триває робота і в Радбезі (Рада національної безпеки і оборони України - ІФ), і серед депутатів щодо внесення змін. Якщо він буде готовий, то я не бачу перешкод для того, щоб він був ухалений", - сказав він журналістам у вівторок у Києві.

На думку Г. Туки, цей законопроект має виключно юридичний характер.

"Будь-які політичні подразники, яким спекулювали певні сили, прибрані з тіла цього законопроекту. З моєї точки зору, це виключно юридичний документ, і я не бачу підстав влаштовувати такий гембель навколо цього законопроекту", - зазначив заступник міністра.

Г. Тука вважає, що немає необхідності прописувати дату початку агресії Росії на Донбасі.

Він також уточнив, що в законопроекті відсутня стаття про Мінські домовленості.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив думку, що є велика ймовірність, що закон із відновлення суверенітету України на Донбасі буде ухвалено під час двох найближчих спарених пленарних тижнів (7-10, 14-17 листопада - ІФ).

6 жовтня Верховна Рада затвердила в першому читанні президентський законопроект (№7163) про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА