17:08 24.10.2017

Законопроект про медреформу був проголосований з порушенням регламенту

2 хв читати
Законопроект про медреформу був проголосований з порушенням регламенту

Законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичної допомоги та лікарських засобів був проголосований в цілому з порушенням регламенту Верховної Ради.

Про це йдеться в супровідних документах до оприлюдненого на сайті парламенту тексту проекту постанови про скасування рішення Верховної Ради щодо ухвалення медичної реформи.

Згідно з пояснювальною запискою, мова йде про порушення у вигляді зміни предмета правового регулювання закону на етапі другого читання. Взятий за основу текст був спрямований на визначення державних фінгарантій надання пацієнтам необхідних медпослуг і лікзасобів за рахунок коштів державного бюджету. Текст документа, підготовленого до другого читання, спрямований на визначення державних фінгарантій надання медпослуг і лікзасобів за кошти держбюджету за програмою медичних гарантій, що порушує регламент Верховної Ради.

Другим порушенням регламенту є винесення на голосування прийняття законопроекту в цілому після заяви одного з нардепів - Ігоря Шурми - про наявність концептуальних зауважень до тексту законопроекту. Відповідно до регламенту винести законопроект на голосування в цілому можна за відсутності зауважень депутатів.

"Оскільки зауваження до змісту законопроекту були висловлені народним депутатом, остаточне прийняття законопроекту (в цілому) суперечить Регламенту Верховної Ради України", - зазначено в пояснювальній записці.

Необхідність прийняття цього нормативного акту пояснюється також тим, що положення законопроекту, зокрема ст. 4 та ст. 7, передбачають тільки часткову оплату за рахунок бюджету медичних послуг і лікарських засобів, пов'язаних з наданням вторинної та третинної медичної допомоги.

"У разі прийняття проекту, якщо в застрахованої особи після надання їй безкоштовної екстреної медичної допомоги будуть відсутні фінансові можливості для часткової оплати спеціалізованої та/або високоспеціалізованої медичної допомоги, така особа не зможе реалізувати конституційне право на медичну допомогу", - зазначено в супровідних документах.

Часткова оплата спеціалізованої або високоспеціалізованої медичної допомоги, передбачена законопроектом №6327, розцінюється ініціаторами документа як звуження змісту обсягу наявних конституційних прав і свобод.

Як повідомлялося, 20 жовтня, наступного дня після прийняття Верховною Радою в цілому законопроекту №6327, народні депутати Ігор Шурма, Олег Мусій, а також Михайло Папієв зареєстрували проект постанови про скасування рішення парламенту про прийняття в цілому проекту закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА