17:43 24.10.2017

Кіберполіція викрила співробітників "Укрзалізниці", які промишляли махінаціями з мобільним трафіком

2 хв читати
Кіберполіція викрила співробітників "Укрзалізниці", які промишляли махінаціями з мобільним трафіком

Оперативники Подільського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з працівниками Служби безпеки України в результаті реалізації матеріалів оперативного обліку, виявили організоване злочинне угруповання у Тернополі.

Згідно з повідомленням на веб-сайті департаменту, її учасники несанкціоновано втручалися в роботу електронно-обчислювальних систем і мереж для налагодження незаконних каналів міжнародного зв'язку.

Поліцейські встановили, що злочинна група складалася з чотирьох осіб. Троє з них - співробітники одного з територіальних підрозділів ПАТ "Укрзалізниця", ще один - 35-річний житель Тернополя.

Зловмисники, використовуючи технічні можливості електронно-обчислювального обладнання підприємства, здійснювали перемаршрутування міжнародного телефонного трафіку в обхід міжнародних центрів комутації.

Завдяки використанню спеціальних програм і комунікаційного обладнання транспортної компанії учасники злочинної групи забезпечували заміну оригінальних номерів абонентів і видавали міжнародний телефонний трафік за місцеві телефонні розмови.

За попередніми оцінками фахівців, учасники злочинного угруповання тільки від початку року завдали своїми діями шкоди в розмірі понад 250 тис. Грн.

Так, 23 жовтня, в робочих кабінетах і приміщеннях зловмисників поліцейські провели п'ять санкціонованих обшуків, звідки вилучено комп'ютерну техніку, гроші, документи "чорної" бухгалтерії та електронні носії даних.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, систем та комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України.

Вилучене обладнання спрямовано в експертний центр для проведення всіх необхідних експертиз. За їхнім висновком буде встановлена остаточна сума збитків завданих державі.

Проводиться подальше досудове розслідування. Тривають слідчо-оперативні дії, спрямовані встановлення всіх учасників злочинної схеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шольц попросив Сі Цзіньпіна вплинути на РФ, щоб Путін закінчив війну проти України

Зеленський підписав закон про мобілізацію - сайт ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

Виплату 70 тис. військовим "на нулі" може бути покрито коштом податків і ОВДП - Гетманцев

У російському Брянську вночі були знеструмлені відразу кілька військових і промислових об'єктів - ГУР

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА