16:03 26.10.2017

Основним ризиком медреформи є неформальні платежі - Ковтонюк

2 хв читати
Основним ризиком медреформи є неформальні платежі - Ковтонюк

Основним ризиком медичної реформи є практика неформальних платежів, вважає заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"Я бачу ризик в тому, що доведеться платити двічі. Реально найбільша проблема і просто ракова пухлина нашої медичної економіки - це неформальні платежі, величезні", - сказав він під час дискусії "Чого нам очікувати від осені реформ" у Києві в четвер .

П.Ковтонюк відзначив складність "відвикання" системи охорони здоров'я від неформальних платежів, а також наголосив, що лікарня "отримає по руках", якщо буде встановлено факт оплати пацієнтом послуг, які вже оплачені з бюджету за розрахованими тарифами. При цьому "тарифи повинні бути економічно обґрунтованими і досить високими, щоб покрити всі витрати клініки", додав заступник міністра.

За словами П.Ковтонюка, при впровадженні медреформи доведеться боротися зі "спокусами": "перша спокуса - пообіцяти людям занадто багато (безоплатних - ІФ) послуг. Друге - встановити занадто низькі тарифи, щоб люди продовжували нести неформальні платежі".

"Нам доведеться в 2020 році, коли реформа добереться до всіх медустанов, бути дуже технократичними і сказати, що ми, можливо, не зможемо сплатити за хорошими ринковими тарифами усі послуги, але ми їх сплатимо чесно. Тоді ми реально поборемо неформальні платежі", - наголосив заступник міністра.

Як повідомлялося, Верховна Рада 19 жовтня підтримала у другому читанні та загалом законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327), що дає старт медичній реформі, зокрема, змін у системі фінансування медичних послуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА