21:21 26.10.2017

Ахметов залишається найбагатшим українцем, Порошенко - на п'ятому місці

4 хв читати
Ахметов залишається найбагатшим українцем, Порошенко - на п'ятому місці

Бізнесмени Рінат Ахметов, Віктор Пінчук та Костянтин Жеваго очолюють список найбагатших українців, складений виданням "Новое время" спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital.

Згідно з рейтингом ТОП-100 найбагатших українців, статки єдиного акціонера найбільшого українського холдингу СКМ Р.Ахметова ($6,9 млрд) за рік зросли на 68%.

Власник EastOne Віктор Пінчук має активи в розмірі $1,4 млрд (зі зростанням за рік у 13%). Такі самі статки у члена ради директорів гірничорудної компанії Ferrexpo, народного депутата Костянтина Жеваго, але вони зросли за рік на 209%.

Народний депутат із фракції "Опозиційний блок", власник "Смарт-Холдингу" Вадим Новинський володіє $1,2 млрд, збільшивши за рік свої статки на 113%.

Президент України Петро Порошенко, головним активом якого є кондитерська корпорація Roshen, посів п'яте місце в рейтингу зі статками в $1 млрд, які зросли порівняно з 2016 роком на 7%.

Партнери по групі "Приват" Ігор Коломойський ($1 млрд) і Геннадій Боголюбов ($763 млн) втратили за рік 11% та 9% активів відповідно.

Статки Дмитра Фірташа (власника Group DF), який виїхав з України та перебуває в Австрії, оцінюються в $746 млн за зростання в 14%.

Засновник і мажоритарний акціонер агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк став багатішим на 10% і має активи на суму $693 млн. Співвласники мережі будівельних гіпермаркетів "Епіцентр-К" та "Нова лінія" Галина та Олександр Гереги збільшили свої статки на 5% - до $688 млн. Вони замикають ТОП-10 найбагатших українців.

На 11-му місці в рейтингу ще один представник групи "Приват" Олександр Мартинов ($594 млн), який за рік став багатшим на 11%. Гендиректор агрокомпанії "Нібулон" Олексій Вадатурський володіє активами на $587 млн, його статки зросли на 326% (видання зазначає, що різке зростання статків обумовлено більш точною оцінкою активів).

Бізнесмен Костянтин Григоришин (група "Енергетичний стандарт") посів 13-те місці із $570 млн та зменшенням статків за рік на 2%. Далі йдуть екс-міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський (Burisma Group) із $535 млн (зростання в 107% за рік), Андрій і Руслан Веревські (агрохолдинг "Кернел") із $438 млн (падіння на 5% за рік).

На 16-му місці розмістився Олександр Ярославський (DCH) зі $283 млн і зростанням у 47% порівняно з попереднім роком. Народний депутат Віталій Хомутиннік (депутатська група "Відродження"), який є кінцевим бенефіціаром ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Каскад-Інвест", зберіг статки у $268 млн.

Власник ПАТ "Концерн "Галнафтогаз" (Київ), що розвиває мережу АЗС "ОККО", Віталій Антонов має $255 млн, збільшивши за рік свої статки на 7%. Брати Григорій та Ігор Суркіси ("Укренергоконсалтинг") мають активи в $249 млн (зростання 2%). Бізнесмен і банкір Сергій Тігіпко (ТАС) збільшив за рік свої активи на 111% до $230 млн і замикає першу 20 рейтингу.

На 22-му місці в рейтингу зі $207 млн екс-народний депутат і екс-міністр транспорту України Микола Рудьковський ("Нафтогазвидобування"), статки якого зросли на 614%. На 25-му місці Валерій Хорошковський (Медіагрупа "Інтер") зі $167 млн, на 26-му - народний депутат Нестор Шуфрич, у якого $158 млн (зростанні 116% за рік).

Статки народного депутата Сергія Льовочкіна (Медіагрупа "Інтер", "Закарпаттяобленерго") творці рейтингу оцінили в $116 млн і помістили його на 35-те місце.

Співголова партії "Опозиційний блок", прем'єр-міністр "опозиційного уряду" Борис Колесніков (АПК-Інвест, "Конті") в рейтингу посідає 57-ме місце з $83 млн, а лідер фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко (ключовий актив - Харківська ТЕЦ-5) - 59-те місце із $79 млн (зростання на 111%).

На 60-му місці в рейтингу - мер Києва Віталій Кличко і його брат Володимир (Klitschko Management Group) зі $75 млн і зростанням на 17% за рік.

Колишній голова Адміністрації президента України Борис Ложкін, статки якого оцінили в $53 млн (зростання на 40%), посів 80-те місце в списку найбагатших українців.

Лідер громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктор Медведчук на 82-му місці з $52 млн.

На 96-му місці розмістився міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков (ключовий актив - "Гравеліт-21") із $38 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА