18:12 27.10.2017

Координатор гуманітарної підгрупи ТКГ відвідає ОРЛО наступного тижня - І.Геращенко

2 хв читати
Координатор гуманітарної підгрупи ТКГ відвідає ОРЛО наступного тижня - І.Геращенко

Координатор гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Тоні Фріш має намір відвідати окремі райони Луганської області для зустрічі з незаконно утримуваними особами вже наступного тижня, заявляє представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Наступного тижня окупований Луганськ відвідає координатор ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фріш, який має проінспектувати умови утримання полонених, надання їм медичної допомоги. Ми також звернулися до нього з проханням відвідати Владислава Овчаренка, про якого вже рік родичі і друзі не можуть отримати інформацію, та якого, за інформацією сайтів бойовиків, засудили на 17 років", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook за підсумками засідання ТКГ у п'ятницю, в якому вона брала участь дистанційно.

"Вимога негайно... розблокувати звільнення заручників жорстко звучала від української сторони і на ТКГ", - зазначила перший віце-спікер.

Вона наголосила, що верифікація осіб, які не хочуть переміщатися в непідконтрольні уряду райони Донецької та Луганської областей завершилася. "Верифікація називалася як передумова звільнення, і ми апелюємо до ОБСЄ так само закликати всі сторони негайно розблокувати процес звільнення заручників. Уже два місяці ми очікуємо відповіді РФ і контрольованих ними ОРДЛО на повністю конкретну пропозицію передачі 313 осіб на 88 заручників, яких підтвердили ОРДЛО. Ми також наполягаємо на тому, щоб і координатор ОБСЄ займав більш активну, а не спостережну позицію у звільненні заручників", - заявила І.Геращенко.

Вона також зазначила, що на засіданні обговорювалися теми зниклих безвісти на Донбасі та доступу заручників до медицини.

"Ми закликаємо РФ доєднатися до створення тристороннього механізму за участю РФ, МКЧХ та України заради негайного пошуку на окупованих територіях усіх зниклих безвісти та ідентифікації загиблих. Ми б хотіли, щоб і МКЧХ зайняли в цьому важливому гуманітарному питанні активнішу позицію, як і в питанні передачі посилок і листів до заручників, тому що поки що в цьому напрямі все рухається дуже повільно. Ми домовилися про передачі посилок, але все відбувається нерегулярно, і МКЧХ не допущені до заручників, передають посилки керівництву тюрми, і ми не володіємо інформацією, що саме доходить до бранців", - розповіла віце-спікер.

"Медицина: ми вимагаємо від ОРДЛО допустити МКЧХ для обстеження бранців і надання їм нормальної медичної допомоги", - додала І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА