18:27 30.10.2017

ГПУ відкрила справу за заявою нардепа Купрія про підробку Гройсманом диплома

2 хв читати

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальне провадження за зверненням позафракційного народного депутата Віталія Купрія щодо підробки документа про освіту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, заявляє парламентарій.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок В.Купрій розмістив скан-копію відповіді Генпрокуратури на його запит від 13 жовтня за підписом заступника генпрокурора Юрія Столярчука, в якому зазначається, що відомство розглянуло його звернення щодо підробки диплома серії КВ №23554610 і "за наведеними фактами 25.10.2017 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017000000003376 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України (підробка документів - ІФ) ".

"Досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України", - йдеться в документі.

В.Купрій стверджує, що йдеться саме про диплом В.Гройсмана. "Ще 14 квітня 2016 року ... я з'ясував факт підробки ним документа про освіту. Це означало, що його обрання було незаконним! На той момент я одразу звернувся до генпрокурора Віктора Шокіна з відповідною заявою про злочин, однак мені було відмовлено у відкритті кримінального провадження ... Зараз я вирішив відновити боротьбу за справедливість і знову звернувся до Генпрокуратури ... Зовсім несподівано для мене ГПУ внесла ці відомості до ЄРДР за фактом підробки документа про освіту Володимира Гройсмана", - написав парламентарій.

Агентство "Інтерфакс-Україна" наразі немає в своєму розпорядженні коментаря прем'єра та його оточення з цього питання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА