10:51 31.10.2017

Аваков розпорядився зняти сили МВС з охорони наметового містечка під Радою

2 хв читати
Аваков розпорядився зняти сили МВС з охорони наметового містечка під Радою

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розпорядився зняти охорону з периметра наметового містечка мітингувальників під Верховною Радою.

"Витрачати державні ресурси та охороняти далі цей мотлох під Радою більше не мають наміру Дав команду зняти сили МВС з охорони периметра." - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 жовтня, під стінами Верховної Ради в Києві зібралося близько чотирьох тисяч осіб. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема: "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі, "Батьківщина", "Самопоміч" Громадянська позиція Анатолія Гриценка, "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і введення пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

19 листопада громадська організація "Реанімаційний пакет реформ" "Центр протидії корупції", "Громадянська платформа" та інші заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами". "ДемАльянс" і "Самопоміч" і пішли з наметового містечка під Радою. Водночас "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі прийняв рішення продовжувати акцію під Верховною Радою. У наметах також вирішили залишатися прибічники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка. Загальна кількість протестувальників скоротилася до 150 осіб, їхні намети стоять в Маріїнському парку біля будівлі парламенту.

М.Саакашвілі анонсував на 7 листопада, коли Верховна Рада збереться на пленарне засідання, новий мітинг на площі перед будівлею парламенту, щоб нагадати про свої вимоги ухвалити новий закон про вибори народних депутатів, створити Антикорупційний суд і скасувати депутатську недоторканність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА