18:24 31.10.2017

В Україні посилять антитерористичний режим з огляду на активізацію спецслужб РФ

2 хв читати
В Україні посилять антитерористичний режим з огляду на активізацію спецслужб РФ

Службі безпеки України, Національної поліції та Державній прикордонній службі доручено забезпечити посилений антитерористичний і контррозвідувальний режими в країні, посилити прикордонний контроль і охорону держкордону з Росією через активізацію діяльності російських спецслужб, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"З урахуванням цих реальних загроз (з боку РФ - ІФ) СБУ, Нацполіції та прикордонній службі України доручено забезпечити посилений антитерористичний і контррозвідувальний режим у країні, посилення прикордонного контролю і охорони державного кордону з Російською Федерацією, вжити заходів щодо активізації дій з вилучення з обігу незареєстрованої зброї, ефективної протидії збройній злочинності, контрабанді засобів ураження, боєприпасів, вибухових речовин та їх незаконному обігу", - наводить коментар О.Турчинова прес-служба РНБО.

За його словами, допомогу в реалізації цих заходів будуть надавати всі силові структури України і, ймовірно, ветерани АТО і всі небайдужі громадяни.

О.Турчинов підкреслив, що терористичні акти, диверсії, зухвалі вбивства, провокування масових заворушень - всі ці події, що трапилися останнім часом в Україні й пов'язані з упровадженням спецслужбами РФ активної фази плану з дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в державі.

Секретар РНБО також зазначив, що терористичні акти, спрямовані проти журналістів, співробітників СБУ, Головного управління розвідки, а також жорстоке вбивство військовослужбовця Аміни Окуєвої спрямовані на нагнітання страху, відчаю і невпевненості населення в здатності інституцій держави забезпечити правопорядок і спокій в суспільстві.

Як повідомлялося, увечері 30 жовтня в результаті розстрілу невідомими автомобіля на залізничному переїзді біля селища Глеваха в Київській області померла доброволець АТО А.Окуєва і дістав поранень її чоловік Адам Осмаєв. У Національній поліції України підтвердили інформацію про загибель добровольця АТО А.Окуєвої. Прокуратура Київської області за фактом умисного вбивства ветерана АТО, лікаря, лейтенанта Збройних сил України Аміни Окуєвої напередодні ввечері, зареєструвала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого п.11 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА