10:54 01.11.2017

Мін'юст повністю погасив борги перед громадянами України за рішеннями ЄСПЛ за 2008-2013 роки

2 хв читати
Мін'юст повністю погасив борги перед громадянами України за рішеннями ЄСПЛ за 2008-2013 роки

Міністерство юстиції України повністю погасило борги перед громадянами України за рішеннями Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), які були прийняті за період 2008-2013 років.

"Міністерство юстиції за 3,5 року повністю погасило борги перед українськими громадянами за рішеннями Європейського суду з прав людини, більшість із яких були ухвалені в період з 2008 до 2013 року й повністю ігнорувалися попередньою владою", - повідомляє в середу прес-служба Мін'юсту.

Заступник міністра юстиції - уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина зазначив, що державі від попередньої влади залишилися понад 3 тис. рішень ЄСПЛ на користь українських громадян, які роками ігнорувалися.

"Це переважно типові справи про невиконання державою рішень національних судів. Ці рішення ЄСПЛ ухвалював на підставі того, що попередня влада в країні протягом 20 років ухвалювала популістські закони, що стосуються пільг для чорнобильців, афганців і дітей війни, введення мораторію на виконання певними суб'єктами рішень національних судів. Це законодавство не було підкріплене фінансовою здатністю держави виконувати взяті на себе зобов'язання", - підкреслив він.

Крім того, в Мін'юсті зазначили, що ЄСПЛ передав Комітету міністрів Ради Європи 12 тис. схожих справ. "Це робочий процес, який дасть можливість у рамках спільної роботи з Радою Європи знайти механізм системного врегулювання цієї проблеми, яка протягом 20 років переходила від уряду до уряду, лише заглиблюючись", - наголошується в повідомленні.

У багатьох випадках ЄСПЛ не вимагає від уряду України надавати зауваження по суті і пропонує укласти дружнє врегулювання спору. Починаючи з 2014 року, Кабінет Міністрів України спрямував до ЄСПЛ 414 декларацій про укладення мирової угоди у справі. За цей період суд ухвалив рішення щодо дружнього врегулювання спору стосовно 1236 заяв на суму EUR1,4 млн і 21 тис. грн справедливої сатисфакції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА