11:41 01.11.2017

Арсен Аваков не проходить у "справі про рюкзаки МВС"

2 хв читати
Арсен Аваков не проходить у "справі про рюкзаки МВС"

Глава Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявляв, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не проходить у справі про закупівлю Міністерством внутрішніх справ наприкінці 2014 і початку 2015 роках рюкзаків ні в якому статусі.

"Не фігурує", - сказав він на брифінгу в Києві в середу у відповідь на питання про те, чи проходить Арсен Аваков у цій справі і в якому статусі.

При цьому він зазначив, що загалом цю справу детективи Національного антикорупційного бюро України планують завершити за 2 місяці.

"Детективи на останній нараді обіцяють, що протягом 2 місяців слідство буде завершено, і продовження навіть до 3 місяців не буде вимагатися. Я б дуже цього хотів", - сказав Н.Холодницький.

Як повідомлялося, в 2015 році Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом можливих зловживань під час закупівлі рюкзаків для потреб МВС і Нацгвардії наприкінці 2014 і початку 2015 років. За даними ЗМІ, в лютому 2015 року МВС уклало договори з ТОВ "Дніпровенд" на 5 тис. рюкзаків вартістю 14,49 млн грн і підприємцем Плігачевим на 1 тис. рюкзаків вартістю 2,1 млн грн. У червні 2015 року з'явилося журналістське розслідування про те, що рюкзаки придбані через підприємства, підконтрольні синові міністра внутрішніх справ Олександру Авакову.

31 жовтня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП в рамках розслідування кримінальної справи за фактом можливої розтрати держкоштів під час закупівлі рюкзаків МВС провели обшуки за місцем проживання ймовірних фігурантів справи. Згодом з'ясувалося, що ці слідчі дії були проведені в Києві та Харкові.

А.Аваков у коментарі ЗМІ підтвердив інформацію про проведення НАБУ обшуків у його сина Олександра. Пізніше екс-радник голови МВС, лідер Соцпартії Ілля Ківа і нардеп від фракції БПП Сергій Лещенко повідомили про затримання в Києві Олександра Авакова. Також агентству стало відомо про затримання в Києві екс-заступника голови МВС Сергія Чеботаря.

У НАБУ пізніше повідомили, що за підсумками проведених обшуків детективи затримали за підозрою в розтраті понад 14 млн грн трьох осіб: екс-заступника міністра внутрішніх справ, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків і ще одну приватну особу. При цьому імена затриманих в повідомленні не зазначені.

Суд досі не обрав затриманим запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА