12:56 01.11.2017

ДФС і НАБУ домоглися в суді арешту 450 млн грн на рахунках найбільшого контрабандиста України - Продан

2 хв читати
ДФС і НАБУ домоглися в суді арешту 450 млн грн на рахунках найбільшого контрабандиста України - Продан

Державна фіскальна служба України спільно з Національним антикорупційним бюро України провели спецоперацію, в результаті якої суд заарештував належні контрабандистам 450 млн грн, заявляє в.о. голови ДФС Мирослав Продан.

"У результаті спільних дій наприкінці минулого тижня були заарештовані 450 млн грн, що належать двом десяткам одеських компаній-імпортерів, які контролює один з найвідоміших контрабандистів України... Це - незвичайна операція. За одеськими компаніями-одноденками стоїть впливовий в Україні клан контрабандистів з мільярдними обігами, який домовлявся і працював за будь-якої влади. Ми вперше почали системно знищувати цей масштабний бізнес", - написав М.Продан у середу на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, митники зібрали і передали правоохоронцям всю інформацію про злочинні схеми ыз мінімізації митних платежів, в якій були задіяні представники судової гілки влади. Зараз розслідуванням справи займається НАБУ.

У схемі контрабандистів були задіяні десятки фіктивних підприємств з України, директорами яких є підставні особи.

"Ці компанії отримували великий обсяг товару з Китаю (взуття, тканини, сумки і т.д.). Постачанням товару з Китаю займалися аналогічні фірми-прокладки. Контракти ж фактично фабрикували в Одесі. У документах вказували вартість товару, занижену удесятеро і більше раз. Наприклад, взуття ділки декларували за $0,5 за кілограм", - пояснює в.о. глави ДФС.

Співробітники митниці коректували митну вартість до реальної вартості товару. Компанії-імпортери, користуючись 55-ю статтею Митного кодексу, забирали товар у вільний обіг під фінансові гарантії, які вносили на рахунки митниці.

"Далі ці компанії-імпортери зверталися до одного з одеських судів. І група суддів скасовувала рішення митниці, фактично зобов'язуючи її розмитнювати товар за значно заниженою вартістю і повертати імпортеру його фінансову гарантію. Хоча було цілком очевидно, що довіряти документам, які надають компанії-імпортери, не можна. Це повна фікція. Але одеські судді чомусь цього не помічали", - наголосив Мирослав Продан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА