14:25 01.11.2017

Ківа і люди в камуфляжі прибули до Солом'янського райсуду, де оберуть запобіжний захід синові глави МВС

2 хв читати
Ківа і люди в камуфляжі прибули до Солом'янського райсуду, де оберуть запобіжний захід синові глави МВС

Лідер Соціалістичної партії України, екс-радник глави МВС Ілля Ківа в оточенні прибічників прибув до Солом'янського райсуду Києва, який, як очікується, в середу розпочне обрання запобіжного заходу одному їз фігурантів "справи рюкзаків" - синові глави МВС Арсена Аракова, Олександру.

Як повідомив І.Ківа на своїй сторінці в мережі Facebook, він прибув для того, щоб проконтролювати судовий процес.

"Ми наполягаємо на правовій оцінці дій сина міністра МВС, щоб раз і назавжди зняти всі чутки навколо цієї надуманої проблеми", - зазначив він.

Лідер Соцпартії також стверджує, що група осіб у камуфляжній формі, яка з ним прибула, - всі учасники АТО.

Станом на 14:00 час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу Олександру Авакову невідомо.

Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня в рамках розслідування так званої "справи рюкзаків МВС" того ж дня повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря і сина глави МВС Арсена Аракова, Олександра.

Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у вчиненні злочину третього затриманого. Раніше народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко, посилаючись на власні джерела, повідомив, що в Харкові затримали керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, що також управляв фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

1 листопада детективи НАБУ і прокурори САП проводять обшуки за місцем реєстрації та проживання низки посадових осіб Національної поліції в Києві та Київській області в рамках розслідування цієї справи.

Ці та інші розшукові слідчі дії проводяться з метою з'ясування обставин, виявлених раніше детективами НАБУ під час розслідування кримінального провадження щодо розтрати понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014 - початку 2015 років. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів щодо поставлених рюкзаків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА