16:28 01.11.2017

Екс-адвокат Януковича у справі про держзраду наполягає на тому, що його свідомо та незаконно виключили з процесу

2 хв читати

Відсторонений Оболонським районним судом Києва від захисту екс-президента Віктора Януковича в процесі у справі про державну зраду адвокат Максим Герасько і далі наполягає на тому, що це рішення було незаконним і ухвалене свідомо тими, хто не зацікавлений в об'єктивності розгляду цієї справи.

"Своє "виключення" з процесу я пов'язую лише з небажанням зацікавлених у якнайшвидшому вироку осіб дозволити мені зібрати хоч якісь докази на користь Януковича, належним чином виконати мій професійний обов'язок як адвоката", - написав він на своїй сторінці в Facebook у середу.

М.Герасько зазначив, що вже направив звернення про незаконність цього рішення до апеляційного суду, Вищої ради правосуддя, органів НАБУ та прокуратури. "Таке рішення є свідомо незаконним, тому що КПК не передбачає таких повноважень для судді - ці питання може вирішувати лише сам адвокат або клієнт. Крім того, своєю заявою судді Оболонського суду завдали шкоди моїй професійній репутації, заявивши про мій начебто непрофесіоналізм", - зазначив він.

Адвокат також зауважив, що під час відрядження до Росії, окрім зустрічі з В.Януковичем у Ростові, у нього було заплановано кілька зустрічей із можливими свідками захисту та інші дії, спрямовані на збирання доказів для захисту екс-президента.

Він повідомив, що зустрівся й опитав під протокол двох "дуже важливих свідків" у справі про держзраду, і один із них розповів те, що дає змогу "під новим кутом поглянути на події весни 2014 року в Криму".

"Оскільки я дотримувався обережності під час роботи зі свідками, абсолютно зрозуміло, що про це могли дізнатися "люди з влади", лише незаконно прослуховуючи мої телефони. Спочатку я планував використовувати свідчення свідків у процесі пізніше, але після мого незаконного "виключення" судом я вже погодив з одним зі свідків (і чекаю згоди другого) публікацію тексту його свідчень у себе на сторінці у Facebook", - наголосив він.

На своїй сторінці в соцмережі М.Герасько розмістив протокол опитування екс-начальника Генштабу України - головнокомандувача Збройних сил України (19 лютого 2014 року - 28 лютого 2014 року) Юрія Ільїна.

Як повідомлялося, 25 жовтня Оболонський райсуд ухвалив рішення замінити держзахисника В.Януковича М.Гераська в кримінальному провадженні з обвинувачення екс-президента України в державній зраді. Суд зазначив, що М.Герасько виявив "непрофесіоналізм і відсутність достатньої кваліфікації" для надання правової допомоги в цьому кримінальному провадженні, що є вкрай складним.

26 жовтня стало відомо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги міста Києва призначив адвоката Ігоря Ляшенка новим захисником екс-президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА