17:19 01.11.2017

Учасники ДТП із численними жертвами в центрі Харкова просять провести ще один слідчий експеримент

2 хв читати

Учасники ДТП, яка сталася в центрі Харкова ввечері 18 жовтня і забрала життя шістьох людей, просять провести ще один слідчий експеримент, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех.

"Учасники зазначеного зіткнення хочуть, щоб з ними також провели, в їхній присутності, відтворення, тобто слідчий експеримент", - сказав О.Бех журналістам у середу.

Він висловив сподівання, що слідство завершиться до середини грудня, і продовження термінів не знадобиться. "Думаю, ні (не знадобиться продовження термінів слідства - ІФ). Це вирішуватиме процесуальне керівництво, тому що навіть якщо можливі десь якісь затягування з якимись особами, скоріше, це буде виділено в окреме провадження для встановлення тих чи інших фактів (незаконності отриманого посвідчення, перегонів тощо - ІФ)", - сказав О.Бех.

Як повідомлялося, ввечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської та провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, скоїв зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок цього Lexus вилетів на тротуар і скоїв наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (четверо дівчат і хлопець), інших доставили до медзакладів. Одна з постраждалих згодом померла.

ДТП розслідується за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Увечері 20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

21 жовтня начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех заявив, що після завершення низки експертиз статус водія Volkswagen може змінитися. "Я не виключаю, що після отримання всіх необхідних даних його статус у кримінальному процесі буде змінено", - сказав він на брифінгу.

Того самого дня ввечері поліція провела слідчий експеримент на місці аварії, але жоден із водіїв-учасників при цьому не був присутній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА