19:04 01.11.2017

Україна пропонує Саудівській Аравії створення літака спеціального призначення на основі Ан-132

2 хв читати
Україна пропонує Саудівській Аравії створення літака спеціального призначення на основі Ан-132

Україна пропонує Саудівській Аравії розширення співпраці за програмою Ан-132 і створення на базі комерційної транспортної версії літака модифікації спеціального призначення.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в середу в прес-службі ДП "Антонов", пропозицію щодо співпраці представлено саудівській стороні під час презентації потенційним саудівським замовникам демонстраційного зразка нового Ан-132 - Ан-132D, що відбувається з 30 жовтня по 9 листопада в Ер-Ріяді.

Як уточнив співрозмовник агентства, раніше саудівський замовник уже озвучив українській стороні зацікавленість у подальшому розвитку програми Ан-132 і створення на базі комерційної версії транспортника низки модифікацій, зокрема створення літака-розвідника, літака для ведення РЕБ, літака для пожежогасіння, для рятувальних операцій, морського патрульного літака, санітарного літака.

"Можливості розвитку програми Ан-132 є предметом переговорів із саудівським замовником", - зазначив він, нагадавши: за підсумками презентації літака потенційним замовникам у Саудівській Аравії очікується прийняття рішення про терміни сертифікації літака.

Як повідомив співрозмовник агентства, після презентації в Ер-Ріяді новий Ан-132D візьме участь у міжнародній авіакосмічній виставці Dubai Airshow-2017, яка відбудеться в ОАЕ 12-16 листопада.

Багатоцільовий Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонни - модифікація легкого транспортного Ан-32, який має замінити на ринку Ан-32 і Ан-26.

ДП "Антонов" реалізує програму Ан-132 у рамках укладеної в квітні 2015 року угоди про кооперацію з саудівськими King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) і Taqnia Aeronautics Co. Літак будується в рамках міжнародної кооперації за участю провідних західних виробників: канадських Pratt & Whitney Canada і CMC Electronics, американської Honeywell, французької Liebherr, британської Dowty Propellers.

Складання демонстраційного зразка Ан-132 на потужностях ДП "Антонов" завершилося в грудні 2016 року. В березні 2017 року літак піднято в повітря, розпочато програму льотних випробувань літака.

Під час Le Bourget 2015 року саудівська Taqnia, ДП "Антонов", УкрНДІАТ, "Альтіс Холдинг" (усі Україна) і Broetje-Automation (Німеччина) підписали протокол про наміри щодо проектування і будівництва авіаційного заводу в Саудівській Аравії. За попередніми оцінками, внутрішня потреба саудівського замовника та його силових структур у багатоцільовому Ан-132 і його модифікаціях оцінюється в близько 80 машин. Потреба ринку в новому Ан-132 на період до 2025 року - понад 200 машин. Літак також може бути затребуваний замовниками близькосхідного регіону.

Під час міжнародної оборонної виставки IDEF-2017 у Стамбулі (Туреччина) у травні держконцерн "Укроборонпром", саудівська Taqnia Aeronautics і турецька Havelsan закріпили підписанням меморандуму плани співпраці зі створення на базі Ан-132 модифікації для несення морської патрульної служби.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків широкого призначення. За рішенням уряду з 2015 року ДП "Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

Міноборони України запроваджує нову процедуру отримання офіцерського звання для мобілізованих медиків

Сенатор США Грем сподівається, що 2024-й стане роком якісної переваги українських сил і зазначив важливість ухвалення закону про мобілізацію

Зеленський подякував ЄС за створення нового фонду допомоги Україні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА