11:24 02.11.2017

З інвестором будівництва нового Львівського СІЗО питання вирішується, щодо Київського ізолятора тривають переговори - Мін'юст

2 хв читати
З інвестором будівництва нового Львівського СІЗО питання вирішується, щодо Київського ізолятора тривають переговори - Мін'юст

У Міністерстві юстиції України розраховують, що інвестором будівництва нового Львівського слідчого ізолятора буде компанія, що подала проект, Лук'янівським СІЗО нарешті також зацікавилися - розпочався переговорний процес щодо проекту.

Заступник міністра юстиції України Денис Чернишов нагадав, що в лютому стартував конкурс проектів на будівництво СІЗО Києва та Львова за межами міста в рамках державно-приватного партнерства. "У нас чітко є подання від потенційного інвестора проекту з будівництва нового Львівського СІЗО. Наразі створено комісію з відпрацювання цього проекту, його відповідності прийнятим нормам", - сказав заступник міністра в четвер журналістам у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив, що в подальшому цей проект надійде на експертизу до Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства фінансів на відпрацювання з позиції фінансових витрат, енергоємності. "Якщо проект відповідатиме всім нормам, закладеним у вимогах, буде другий етап - безпосередньо робота над пошуком інвесторів", - додав Д.Чернишов.

Заступник глави Мін'юсту підсумував: "Найімовірніше, у Львові та компанія, яка подавала цей проект, - вона й буде інвестором".

Стосовно проектів будівництва Київського СІЗО, за його словами, ситуація інша. "В нас не було подано проектів на конкурс із будівництва нового Київського СІЗО", - сказав він.

При цьому Д.Чернишов повідомив, що близько місяця тому до Мін'юсту надійшов лист від інвестора, який поінформував, що зацікавлений у цьому проекті, але "він має певні додаткові вимоги". "Ми розпочали переговорний процес, і це вже непогано, тому що ще місяць тому в нас не було нічого щодо київського СІЗО. Подивимося, як можна реалізувати цей проект, тому що нам це необхідно", - сказав він.

Д.Чернишов також наголосив на необхідності перебудови СІЗО і в інших містах - в Одесі, Херсоні, Чернівцях.

Як повідомлялося, 2 лютого 2017 року Міністерство юстиції України розпочало офіційний пошук інвесторів для будівництва нових київського і львівського слідчих ізоляторів за межами міста. Планувалося, що через два місяці будуть відомі інвестори, а вартість проекту становитиме близько $25-30 млн.

Реалізація цього проекту в рамках державно-приватного партнерства передбачає, що інвестор спорудить будівлі для слідчих ізоляторів і лише потім, після здачі будівель і переведення до них підслідних і ув'язнених, інвестору буде передано старі будівлі Лук'янівського та Львівського СІЗО.

Мін'юст розраховує до 2017 року визначитися з інвестором, який буде готовий побудувати нове СІЗО за межами Києва, а потім отримає можливість побудувати об'єкти на території Лук'янівського СІЗО площею 2,96 га, що переїде. Новий слідчий ізолятор може бути побудований на землях Державної пенітенціарної служби, зокрема в Бучі та Коцюбинському.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА