12:11 02.11.2017

Розслідування Associated Press: Пов'язані з РФ хакери намагалися зламати тисячі акаунтів

2 хв читати
Розслідування Associated Press: Пов'язані з РФ хакери намагалися зламати тисячі акаунтів

Хакери, начебто пов'язані з Росією, намагалися зламати 4,7 тис. акаунтів користувачів Gmail, повідомляє в четвер Ассошіейтед прес.

Агентство провело власне розслідування, що ґрунтується на даних, зібраних компанією Secureworks, яка займається кібербезпекою. Сама компанія, як стверджує агентство, виявила ці дані після того, як група хакерів Fancy Bear, яку західні ЗМІ пов'язують із російськими спецслужбами, ненавмисно оприлюднила в Інтернеті частину інформації щодо своїх операцій.

Дані Secureworks належать до періоду з березня 2015 року по травень 2016 року. Більшість цілей хакерів були в США, Україні, Росії, Грузії та Сирії. Під час розслідування АП використало дані про 19 тис. шкідливих посилань, отримані Secureworks десятки фейкових поштових адрес та інформацію від більш ніж 100 об'єктів хакерських атак. Із 4,7 тис. електронних адрес, відібраних агентством, лише половина, за даними АП, асоціювалася з дійсними власниками акаунтів.

У США Fancy Bear начебто намагалася отримати доступ до 573 скриньок електронної пошти, зокрема тих, що належали екс-держсекретарю США Джону Керрі, екс-держсекретарю Коліну Пауеллу, колишньому верховному головнокомандувачу сил НАТО в Європі Філіпу Брідлаву і відставному генералові Веслі Кларку. У списку також числяться 130 осіб, пов'язаних із Демократичною партією США. Крім того, туди потрапили адреси співробітників американських оборонних підприємств, наприклад Boeing та Raytheon.

В Україні, за даними АП, Fancy Bear намагалися зламати 545 акаунтів, зокрема президента країни Петра Порошенка, його сина Олексія та деяких колишніх і нинішніх міністрів, у тому числі глави МВС Арсена Авакова.

Об'єктами хакерів у Росії були діячі опозиції та журналісти, зокрема Олексій Навальний, екс-голова ЮКОС Михайло Ходорковський, учасниця Pussy Riot Марія Альохіна та інші.

Згідно з повідомленням АП, об'єктами атак Fancy Bear могли стати також не пов'язані між собою, але які потрапили в поле зору Кремля екологічний активіст із Мурманська, політичний журнал у Вірменії, представництво Ватикану в Києві й один із навчальних закладів у Казахстані.

Росія неодноразово заперечувала втручання країни в президентські вибори 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА