16:41 02.11.2017

Співробітник Укрбюро Інтерполу зі спільником викрали киянина і силою змусили віддати їм близько 110 тис. грн - прокуратура Києва

2 хв читати
Співробітник Укрбюро Інтерполу зі спільником викрали киянина і силою змусили віддати їм близько 110 тис. грн - прокуратура Києва

Слідчі прокуратури Києва викрили та повідомили в підозрі у вчиненні злочинів співробітника Укрбюро Інтерполу та Європолу ГУ Нацполіції в м.Києві та його спільника, які навесні 2017 року незаконно позбавили волі киянина і, застосовуючи до нього психологічне та фізичне насильство, змусили віддати їм близько 110 тис. грн.

"Так, у березні 2017 року за попередньою змовою групою осіб, діючи умисно з застосуванням насильства, зловмисники незаконно позбавили волі місцевого жителя. Молоді люди застосували до чоловіка наручники і для того, щоб людина не чинила опір, почали завдавати йому ударів в обличчя та живіт. Після чого на автомобілі потерпілого злочинці вивезли чоловіка в ліс, де із застосуванням психологічного та фізичного насильства змусили віддати їм кошти потерліого, - повідомляє в четвер прес-служба прокуратури міста Києва

Не витримавши тиску, чоловік погодився віддати зловмисникам 85 тис. грн. Ще 24 тис. грн злочинці зняли з банківських карток потерпілого. Після чого зникли з місця скоєння злочину.

"Нападниками виявилися 26-річний співробітник Укрбюро Інтерполу та Європолу ГУ НП в м.Києві та його 28-річний спільник. За результатами слідчих дій ... отримано достатньо даних про причетність зазначених осіб до вчинення цього злочину. 1 листопада 2017 року зловмисникам повідомлено про підозру по ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.186 (грабіж) КК України. Підозрювані надали свідчення і визнали свою провину в інкримінованих їм злочинах у повному обсязі", - йдеться в інформації.

У столичній прокуратурі зазначили, що наразі одному з підозрюваних Печерський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, а розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу стосовно другого співучасника триває.

"Досудове слідство триває, вживаються заходи щодо встановлення інших співучасників та можливих постраждалих", - додали у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА