19:14 02.11.2017

Турчинов і група радників країн НАТО обговорили поглиблення співпраці України з Альянсом у ВТС і кібербезпеки

2 хв читати
Турчинов і група радників країн НАТО обговорили поглиблення співпраці України з Альянсом у ВТС і кібербезпеки

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі з групою іноземних стратегічних радників з країн-членів НАТО у четвер у Києві обговорив розширення співпраці України з країнами-членами Альянсу за низкою напрямків.

"Під час зустрічі йшлося про співпрацю у секторі оборони і безпеки. Секретар РНБО України наголосив, що, незважаючи на гібридну війну Російської Федерації проти України, триває процес зміцнення нашої обороноздатності і реформування сектора безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО... Під час зустрічі боку акцентували на важливості поглиблення співпраці України з НАТО в питаннях кібербезпеки, військово-технічній та науковій сферах", - повідомляє прес-служба РНБО України.

О.Турчинов наголосив, що одним з пріоритетів керівництва країни є відновлення багатостороннього військово-технічного співробітництва України з країнами-членами Альянсу.

Він також зазначив, що за останні три роки більшість українців усвідомили, що НАТО є одним з реальних інструментів забезпечення надійної системи колективної безпеки як в Європі, так і в усьому світі.

"У свою чергу, члени делегації заявили, що країни-члени НАТО підтримують реформи, що відбуваються в Україні, і прагнення нашої держави до євроатлантичної інтеграції", - повідомили в прес-службі РНБО.

До складу делегації увійшли, зокрема, колишній командувач Центрального командування ВС США генерал Джон Абізейд; колишній командувач ЗС Литовської Республіки генерал-майор Йонас Андрішкевічус; колишній командувач Сухопутних військ ЗС Великобританії генерал Нік Паркер; виконавчий директор із зовнішніх зв'язків партнерства в Канадській академії оборони Міністерства національної оборони Канади Джилл Сінклер; колишній командувач Спільного німецько-голландського корпусу генерал-лейтенант Волькер Гальбауер; командувач багатонаціонального корпусу Північ-Схід генерал-полковник Богуслав Самол (Республіка Польща).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА