20:35 02.11.2017

Школи зобов'язані опублікувати свою фінансову звітність до 1 грудня

2 хв читати
Школи зобов'язані опублікувати свою фінансову звітність до 1 грудня

Школи зобов'язані опублікувати свою фінансову звітність за доходами і видатками до 1 грудня, йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки України.

"Значна частина норм закону "Про освіту" вже вступила в силу, зокрема школи вже зараз зобов'язані оприлюднювати фінансову звітність за фінансовими доходами і видатками установ, незалежно від того, йдеться про державні кошти, чи про благодійні внески батьків", - йдеться в повідомленні.

На думку міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, прозора фінансова звітність шкіл дасть можливість розвіяти міф, що батьки практично повністю фінансують освіту.

"Прозора фінансова звітність, по-перше, допоможе нам оцінити, скільки реально коштів зараз українське суспільство вкладає в шкільну освіту і яку частку становить цей тіньовий бюджет освіти, а по-друге, нарешті, надати нашим батькам прозору картину того, на що витрачаються їхні кошти", - наводить прес-служба слова міністра під час наради з керівниками всіх обласних управлінь освіти України.

Під час наради було вирішено, що фінзвітність необхідно опублікувати до 1 грудня. "Протягом грудня потрібно провести моніторинг виконання закону. На жаль, у нас часто буває так, що якщо вимогу закону не підкріплено певною відповідальністю, вона просто не виконується. Тому було б правильно, якби ті заклади, які не виконають вимогу, були відповідальними , наприклад, керівники отримали догану", - додала міністр.

Як повідомлялося, Верховна Рада 5 вересня ухвалила новий закон "Про освіту", згідно з яким вводиться 12-річне навчання, а також підвищення мінімальної заробітної плати вчителів поетапно до 2023 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА