14:05 03.11.2017

Автомобілі, заарештовані у "справі Клименка", виставлені на аукціон

3 хв читати
Автомобілі, заарештовані у "справі Клименка", виставлені на аукціон

П'ять легкових автомобілів орієнтовною вартістю близько 7 млн грн, заарештовані у рамках розслідування "справи Клименка", передані Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами держпідприємству "СЕТАМ" для продажу на аукціоні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в п'ятницю на території ДП "СЕТАМ" п'ять автомобілів представницького класу, готових до аукціону, продемонстрували журналістам.

Глава Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, Антон Янчук розповів, що це перше передання активів, заарештованих у кримінальних провадженнях, для реалізації.

Він зазначив, що автомобілі, заарештовані на підставі судових рішень, були передані до управління Нацагентству з ініціативи Головної військової прокуратури.

А.Янчук пояснив, що якщо заарештовані активи підлягають реалізації, то вони передаються реалізатору, а після реалізації отримані кошти надходять на депозитний рахунок Нацагентства, на якому вони зберігаються до завершення розслідування кримінального провадження.

"Якщо власника (активів) буде визнано винним в скоєнні злочину або в рамках кримінального провадження буде доведено, що ці активи є похідними від злочину, тоді кошти, отримані від їх реалізації, підлягають конфіскації і будуть перераховані до держбюджету. Якщо власник буде визнаний невинним у вчиненні злочину або буде доведено, що ці активи не є похідними від злочину, то всі отримані від реалізації кошти плюс нараховані відсотки отримає власник", - пояснив глава Нацагентства.

Така процедура, за його словами, передбачена для збереження вартості автомобілів як активів, які швидко втрачають свою цінність. "Це одночасно і в інтересах держави на випадок конфіскації, і в інтересах власника у разі, якщо його буде визнано невинним у скоєнні злочину", - сказав А.Янчук.

"Загалом Нацагентству передано 22 транспортних засоби (конфіскованих у рамках розслідування "справи Клименка"- ІФ), тут ми бачимо ті транспортні засоби, які вже юридично та організаційно готові для передання на реалізацію", - зазначив він.

Генеральний директор ДП "СЕТАМ" Віктор Вишнів, відповідаючи на запитання журналістів про те, хто може стати покупцем цих легкових автомобілів, сказав: "Це можуть бути як звичайні українці, які хочуть купити автомобіль, так і професійні покупці ... які постійно торгуються і викуповують автомобілі з метою їх подальшого перепродажу".

Представлені п'ять автомобілів, за його словами, будуть на торгах 20 листопада цього року.

Розповідаючи про вартість цих автомобілів, керівник "СЕТАМ" уточнив, що вона орієнтовно становить близько 7 млн грн. "Ці активи вже перебувають у системі, ви можете знайти щодо них інформацію ... BMW Alpina - понад 2,3 млн грн, BMW X6 - 2,2 млн грн, Mercedes GLE - понад 1,3 млн грн та два автомобілі Toyota Camry - близько 0,5 млн грн кожен ", - додав В.Вішнев.

Як повідомлялося, Головна військова прокуратура 6 жовтня передала в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, заарештоване майно екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка на загальну суму понад 900 млн грн.

"На підставі рішення суду ... Головна військова прокуратура вперше передає у відання і управління Національного агентства з управління заарештованими і конфіскованим активами майно, заарештоване в кримінальному провадженні з розслідування діяльності злочинної організації Януковича - Клименка", - повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА