16:09 04.11.2017

Біля ВР невідомі в балаклавах оглядають особисті речі громадян - І.Геращенко

2 хв читати
Біля ВР невідомі в балаклавах оглядають особисті речі громадян - І.Геращенко

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко готує запит до Національної поліції щодо проведення невідомими людьми в балаклавах примусового огляду особистих речей громадян біля будівлі парламенту в центрі Києва.

"Кілька представників неурядових організацій і просто громадян, які приходили на зустріч до мене у Верховну Раду, поскаржилися, що їхні особисті речі та сумочки примусово оглядали невідомі люди в балаклавах в облаштованому біля ВР самозведеному вольєрі. Це неприпустимо. І є серйозним порушенням закону, на який має реагувати Нацполіція", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

"По суті, незаконні формування оглядають у центрі української столиці особисті речі громадян. Готую офіційний запит до Нацполіції", - повідомила вона.

Перший віце-спікер також звернулася до політичних лідерів, які ініціювали мітинг біля парламенту 17 жовтня, "докласти зусиль, щоб гідно вийти з ситуації, публічно закликати припинити цей безлад і знущання з Маріїнського парку".

Як повідомлялося, 17 жовтня 2017 року біля Верховної Ради в Києві зібралося близько 4 тисяч осіб. У мітингу взяли участь представники різних політичних сил і громадських організацій, зокрема "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі, "Батьківщина", "Самопоміч", "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, "ДемАльянс", "Свобода" і Національний корпус. Серед вимог учасників акції - скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду та впровадження пропорційної виборчої системи за відкритими списками.

19 листопада громадська організація "Реанімаційний пакет реформ", "Центр протидії корупції", "Громадянська платформа", "ДемАльянс", "Самопоміч" та інші заявили про наміри продовжувати протест "іншими методами" та пішли з наметового містечка біля ВР. Водночас "Рух нових сил" М.Саакашвілі вирішив продовжувати акцію. В наметах також залишилися прихильники депутатів від "Самопомочі" Єгора Соболєва та Семена Семенченка. Загальна кількість протестувальників скоротилася до 150 осіб, їхні намети стоять у Маріїнському парку біля будівлі парламенту.

М.Саакашвілі анонсував на 7 листопада, коли Верховна Рада збереться на пленарне засідання, новий мітинг на площі перед будівлею парламенту, щоб нагадати про свої вимоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтеры ОККУ помогают пострадавшим в Одессе от российской атаки "шахедами"

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА