19:07 04.11.2017

Зайдік засудив обстріл ДФС і закликав створити технічні зони безпеки навколо цивільної інфраструктури на Донбасі

2 хв читати
Зайдік засудив обстріл ДФС і закликав створити технічні зони безпеки навколо цивільної інфраструктури на Донбасі

Спеціальний представник Діючого голови ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи (TКГ) Мартін Зайдік засудив обстріл Донецької фільтрувальної станції та закликав сторони конфлікту створити технічні зони безпеки навколо цивільної інфраструктури на Донбасі.
У поширеній в суботу заяві М.Зайдік підкреслив: «Разом з послом Ертугрул Апаканом, послом Тоні Фришем і Пером Фішером, координаторами підгруп TКГ з питань безпеки, гуманітарних і економічних питань, я твердо підтверджую наше засудження всіх порушень щодо припинення вогню в Східній Україні , відхід від недавніх домовленостей сторін конфлікту про припинення вогню, що представляють собою постійну пряму загрозу для місцевого населення"
"Ми рішуче засуджуємо обстріл Донецької фільтрувальної станції, який стався в ніч на 4 листопада. Ми підкреслюємо, що прямий або близький удар тільки по одній з 900кг ємностей високотоксичного газоподібного хлору, що зберігаються на фільтраційній станції для очищення води, може вбити людей в радіусі 200 м , включаючи персонал об'єкта, і серйозно порушити постачання води майже для 350 000 чоловік по обидві сторони лінії зіткнення", - йдеться в заяві.
Представники ОБСЄ закликали сторони конфлікту "повністю припинити піддавати ризику цивільну інфраструктуру". "Ми настійно закликаємо дати вказівки з цього приводу своїм комбатантам на місцях, використовувати ці інструкції для створення технічних зон безпеки навколо цивільної інфраструктури і негайно провести обговорення на ТКГ питання створення таких зон безпеки", - заявив М.Зайдік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА