20:34 04.11.2017

Будівля Ради ЄС відкриється після евакуації через технічні проблеми

2 хв читати
Будівля Ради ЄС відкриється після евакуації через технічні проблеми

Корпус "Європа" брюссельської штаб-квартири Ради ЄС, де з нинішнього року проходять саміти лідерів країн союзу, знову відкриється 7 листопада після двотижневої аварійної профілактики, повідомила в суботу прес-служба Ради ЄС.

Два тижні тому корпус "Європа", найсучасніший і головний в комплексі будівель Ради ЄС, був закритий і евакуйований після отруєння кількох людей токсичними випарами з кухонного блоку. Як наголошується в комюніке, "після цих технічних інцидентів група фахівців провела вичерпне розслідування причин".

Розслідування виявило ряд недоліків у центральній системі каналізаційних стоків та вентиляції кухні. Це означало, що за певних умов випаровування, утворені сумішшю миючих засобів, могли з кухонних стоків піднятися в приміщення кухні та ресторану. Проблема обмежена кухонним блоком, і, як показали перевірки, інші приміщення не порушені.

"Співробітники, офіси яких знаходяться в цій будівлі, повернуться в свої робочі приміщення, зали засідань можуть використовуватися як зазвичай. Кухні залишаться закритими", - повідомляється в комюніке.

Як тільки дефекти будуть усунені і безпеку кухонь буде повністю гарантовано, вони будуть знову відкриті, йдеться в комюніке.

Корпус "Європа", будівництво якого разом з реконструкцією навколишньої транспортної інфраструктури тривало більше десятка років, здано в експлуатацію лише на початку цього року. Але технічні проблеми не вперше порушують роботу керівних органів ЄС в Брюсселі.

П'ять років тому в будівлі Європарламенту були виявлені тріщини дерев'яних балок.  Внаслідок цього частина корпусу "Поль Анрі Спак", включаючи зал пленарних засідань, були на кілька місяців закриті.

Рекорд побив корпус "Берлемон" - головна будівля Єврокомісії. У 1991 році вчені дізналися про канцерогенні властивості азбесту, який широко застосовувався під час будівництва цього величезного будинку. Єврокомісія залишила "Берлемон", очищення від азбесту і реконструкція тривали 14 років, і тільки в 2004 році чиновники повернулися в нього.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА