07:48 05.11.2017

Пентагон оцінив можливий сценарій військового конфлікту з КНДР

2 хв читати
Пентагон оцінив можливий сценарій військового конфлікту з КНДР

У Пентагоні підготували доповідь про можливий сценарій військових дій між силами США і їх союзників проти КНДР. Про це повідомляє газета The Washington Post.

Документ направив до Палати представників Конгресу США заступник директора Об'єднаного комітету начальників штабів США контр-адмірал Майкл Дюмонт. Газета уточнює, що раніше конгресмени від Демократичної партії Тед Ліу (Каліфорнія) і Рубен Гальєго (Арізона) запросили у Пентагону дані про можливі втрати серед цивільних і військових США внаслідок можливого конфлікту з КНДР, а також очікуваний сценарій його розвитку.

У відповідному листі до конгресменів Дюмонт вказав, що розрахунок подібного сценарію "з кращими або гіршими наслідками" викликає труднощі і буде залежати від "характеру, інтенсивності і тривалості" протистояння з Північною Кореєю.

"Міністерство оборони має у своєму розпорядженні кілька планів дій на випадок непередбачених обставин для забезпечення життєво важливих інтересів національної безпеки. Ці плани передбачають широкий спектр можливостей, включаючи втручання третіх сил і найкращі способи стримування ескалації конфлікту", - запевнив контр-адмірал.

Дюмонт також стверджує, що знайти і ліквідувати ядерні об'єкти в КНДР "з повною впевненістю" можна тільки при вторгненні в республіку сухопутних військ США. Він підкреслив, що у відповідь Пхеньян може використовувати біологічну та хімічну зброю.

Контр-адмірал також оцінив можливість участі Росії і Китаю в конфлікті на Корейському півострові. За його словами, ці країни "можуть віддати перевагу уникненню конфлікту з США і можливо виступлять разом з нами".

В кінці жовтня глава Пентагону Джеймс Меттіс повідомив, що США готові завдати "масовану військову відповідь" на дії КНДР проти США. За його словами, Вашингтон готовий відповісти на застосування Північною Кореєю ядерної зброї не тільки проти США, але і проти їх союзників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА