17:18 06.11.2017

Суд запобіг стягненню з "Укрзалізниці" близько 1,5 млрд грн на користь Сбербанку

2 хв читати
Суд запобіг стягненню з "Укрзалізниці" близько 1,5 млрд грн на користь Сбербанку

Суд апеляційної інстанції за участю прокуратури Києва запобіг безпідставному стягненню з ПАТ "Укрзалізниця" майже 1,5 млрд грн на користь ПАТ "Сбербанк" (Київ), повідомила прес-служба столичної прокуратури.

Вона нагадує, що зазначена фінустанова, яка є 100-відсотковим дочірнім банком Сбербанку Росії, звернулася до Господарського суду Києва з позовом про стягнення з "Укрзалізниці" зазначених коштів як заборгованості за кредитним договором, укладеним між банком і державним підприємством "Донецька залізниця" ще у 2011 році. Однак у зв'язку з перебуванням ДП у стані припинення банк вирішив безпідставно стягнути заборгованість з "Укрзалізниці".

З метою захисту інтересів держави та запобігання незаконному стягненню значної суми коштів із підприємства, єдиним акціонером якого є держава в особі Кабінету Міністрів України, прокуратура міста Києва затвердила вступ у розгляд зазначеної справи.

Рішенням Господарського суду Києва від 20 березня 2017 року в позові банку було відмовлено. Не погодившись із цим, Сбербанк звернувся з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду.

"Сьогодні суд апеляційної інстанції своєю постановою погодився з доводами столичної прокуратури, апеляційну скаргу банку залишено без задоволення, а рішення Господарського суду - без змін", - повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко в лютому 2017 року підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підприємств залізничного транспорту, майно яких перебуває на території проведення антитерористичної операції".

Документ, який набув чинності 17 лютого 2017 року, тимчасово встановлює мораторій на звернення стягнення на активи ПАТ "Укрзалізниця" за зобов'язаннями підприємств залізничного транспорту, майно яких розташоване на території проведення АТО. Зокрема, закон захищає товариство від стягнень за зобов'язаннями ДП "Донецька залізниця".

"Завдяки дії закону від стягнення будуть захищені кошти в розмірі понад 5 млрд грн, які можуть бути спрямовані на оновлення основних фондів і розвиток інфраструктури", - зазначав член правління "Укрзалізниці" Олександр Бужор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА