07:10 07.11.2017

КМДА закупить у Польщі трамваї 5-го покоління як альтернативу маршрутним таксі

2 хв читати
КМДА закупить у Польщі трамваї 5-го покоління як альтернативу маршрутним таксі

Київська міська державна адміністрація закупить у Польщі трамваї PESA 5-го покоління, з метою створити альтернативу маршрутним таксі, повідомляє прес-служба КМДА, з посиланням на слова київського градоначальника Віталія Кличка в прямому ефірі телеканалу "Прямий".
"Столична влада закуповує сучасні трамваї, які будуть курсувати Києвом. І робить все, щоб оновлений комунальний громадський транспорт став альтернативою маршруткам", - сказав В. Кличко.
Трамваї, які планує закупити КМДА, будуть мати 100% низьку підлогу, а також будуть оснащені кондиціонерами та Wi-Fi. Одним з переваг таких трамваїв є їх тихий хід.
Також В. Кличко уточнив, що до кінця року столична влада планує повністю замінити склад лінії швидкісного трамвая виключно польськими п'ятого покоління. Також він зазначив, що КМДА хотіла б замінити старий склад швидкісної лінії трамваями українського складання, але на жаль, Львівський трамвайний завод не справляється з необхідними обсягами. Крім цього, КМДА планує обладнати в Києві спеціальний сервісний центр для обслуговування куплених у Польщі транспортних засобів.
Київський мер розповів і про плани на майбутнє: "в планах на майбутнє - підприємство з великогабаритної збірки трамваїв в Києві. І впевнений, що вже незабаром містом рухатимуться трамваї на яких буде написано "зроблено в Україні","зроблено в Києві".
Потрібно відзначити, що дана ініціатива з'явилася через день після того, як 4 листопада в Оболонському районі столиці, біля станції метро "Героїв Дніпра" водій маршрутного таксі на смерть збив двох пішоходів. Після чого столичний мер віддав розпорядження перевірити ліцензії приватних автоперевізників які працюють в Києві. За його словами, КМДА, спираючись на численні скарги пасажирів маршрутного таксі, готова зробити все для того, щоб шляхом надання якісної альтернативи, витіснити даний вид міського транспорту: "Ми не будемо воювати з маршрутками. Ми їх просто витиснемо доступним, комфортним і сучасним суспільним комунальним транспортом ", - заявив В. Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА