07:59 07.11.2017

Скандал з Paradise Papers може стимулювати роботу в ЄС щодо заходів проти ухилення від податків

2 хв читати
Скандал з Paradise Papers може стимулювати роботу в ЄС щодо заходів проти ухилення від податків

При всій скандальності Paradise Papers ( "райське досьє") ці викриття можуть сприяти прискоренню і вдосконаленню роботи над пропозиціями Єврокомісії по боротьбі проти махінацій з податками, заявив член ЄК з економічних і фінансових питань, оподаткуванню і митниці П'єр Московісі.
"Цей новий скандал, як і завжди, коли трапляється скандал, одночасно є і поганою і гарною новиною", - сказав він на прес-конференції в Брюсселі ввечері в понеділок після засідання Єврогрупи - ради міністрів фінансів зони євро.
"Це погана новина, тому що вона доводить, що практики, спрямовані на ухилення від сплати податків, на шахрайство з податками або агресивну податкову оптимізацію, не вичерпалися, і як і раніше є підприємства або багаті приватні особи, готові на багато що, якщо не на все, щоб в тій чи іншій мірі уникнути податків або в рамках правил, або за межами цих рамок", - зазначив П.Московісі.
"І кожного разу це хороша новина, - продовжив він, - тому що це стимул для Єврокомісії, звичайно, і для держав-членів до того, щоб домагатися більшого. Держави ЄС поділяють ту мету, яка робить Європейський союз лідером цієї боротьби за прозорість , проти шахрайства, проти ухилення від сплати податків, проти агресивної податкової оптимізації, які розмивають податкову базу".
За словами члена ЄК, це стимулює до продовження роботи над запропонованими Єврокомісією проектами.
Він вважає фундаментально важливим звернути увагу на посередників, - банкірів, адвокатів, різні юридичні агентства - які розробляють і пропонують схеми ухилення від податків. Необхідно також терміново просунутися в формуванні заслуговуючого на довіру "чорного списку" країн і територій, які є "податковими райком", який, як очікується, буде завершено до кінця 2017 року.
П.Московісі також наголосив на важливості "великої структурної пропозиції" Єврокомісії по консолідації країн ЄС в питанні недопущення корисливого використання різниці в податкових системах країн союзу для укриття прибутку від податків і уникнення сплати ПДВ.
В кінці минулого тижня ряд ЗМІ опублікували добірку документів, які отримали назву Paradise Papers, в якій зібрані дані діяльності офшорних компаній. У матеріалах згадуються майже 130 політиків і знаменитостей, які, імовірно, використовували такі компанії, щоб не платити податки на батьківщині. Зокрема, в документах зустрічаються згадки про членів адміністрації президента США, прем'єрі Канади і про британський королівський двір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА