11:54 07.11.2017

Суд у Краснодарі не відпустив Павла Гриба під домашній арешт

2 хв читати
Суд у Краснодарі не відпустив Павла Гриба під домашній арешт

Краснодарський крайовий суд РФ відмовив в апеляційній скарзі громадянину України Павлу Грибу й не відпустив його під домашній арешт, повідомляє видання "Цензор.НЕТ".

"Захист просив відпустити Гриба із СІЗО під домашній арешт. Суддя Любов Перфілова відмовила", - інформує видання.

П.Гриба до суду не доставили.

Речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца відреагувала на таке рішення суду. "Права в РФ немає ... Людське життя нічого не вартує. Вимагаємо від РФ звільнити незаконно затриманого українця П.Гриба", - написала вона у своєму мікроблозі у Twitter.

Як повідомлялося, 28 серпня колишній співробітник Державної прикордонної служби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (до м. Гомеля) на зустріч із дівчиною, з якою познайомився і спілкувався лише в соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися того самого дня. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав до Гомеля на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло перебував у розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ у Краснодарському краю в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває у слідчому ізоляторі на території РФ у Краснодарі.

12 жовтня батько П.Гриба повідомив, що російська сторона відмовила українським лікарям у допуску до його сина. "Всі спроби потрапити до СІЗО-5 м. Краснодара були відхилені, без відповіді російської сторони", - розповів він.

18 жовтня український консул отримав дозвіл на відвідування 23 жовтня П.Гриба в СІЗО.

Жовтневий районний суд Краснодара (РФ) продовжив тримання під вартою П.Гриба до 4 січня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА