15:12 08.11.2017

Захист другого підозрюваного в смертельному ДТП у центрі Харкова вимагає відводу слідчого судді

2 хв читати
Захист другого підозрюваного в смертельному ДТП у центрі Харкова вимагає відводу слідчого судді

 Адвокат Сергій Перепелиця заявив відвід слідчому судді Наталії Єфіменко, яка розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу його підзахисному, другому підозрюваному в смертельному ДТП у центрі Харкова Геннадію Дронову.

"Під час судового засідання нам стали відомі обставини, що викликають сумнів у неупередженості судді. Оскільки сторони у нас в процесі рівні, нами було заявлене клопотання про допит свідка, який дійсно може спростувати аргументи, що містяться в клопотанні про обрання запобіжного заходу, але це клопотання не було задоволене - необґрунтовано. То виходить, що сторона обвинувачення, прокурор, слідчий, можуть залучати всі докази, які вважають за необхідне, а сторона захисту - обмежено", - мотивував своє клопотання С.Перепелиця під час судового засідання Київського райсуду Харкова в середу.

Раніше під час засідання обвинувачення оголосило клопотання про обрання запобіжного заходу Г.Дронову у вигляді тримання під вартою. Своє клопотання прокурор мотивував тим, що існують ризики, що інакше підозрюваний може спробувати впливати на потерпілих або свідків, затягувати досудове слідство, імітуючи погіршення стану здоров'я, і може спробувати втекти. Обвинувачення також просило суд не встановлювати заставу, посилаючись на те, що підозрювана досить заможна людина, щоб внести необхідну суму.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської та провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок цього Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молода людина). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня.

ДТП розслідується за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

Увечері 20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Геннадій Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

21 жовтня начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех заявив, що після закінчення низки експертиз статус водія Volkswagen 'а може змінитися.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 водію Volkswagen Touareg Геннадію Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбувалося в лікарні, де його підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА