16:28 08.11.2017

НАЗК внесло приписи Гриневич за неетичну поведінку та конфлікти інтересів керівників навчальних закладів

2 хв читати
НАЗК внесло приписи Гриневич за неетичну поведінку та конфлікти інтересів керівників навчальних закладів

Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні ухвалило рішення про внесення двох приписів про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону міністру освіти і науки України Лілії Гриневич.

Як повідомляє в середу прес-служба НАЗК, приписи внесено стосовно ректора Одеської національної академії харчових технологій Богдана Єгорова та директора Краматорського вищого професійного училища Михайла Купрікова.

За результатами перевірки, проведеної департаментом моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК, встановлено, що Б.Єгоров, перебуваючи на посаді ректора Одеської національної академії харчових технологій, має неврегульований потенційний конфлікт інтересів, зумовлений перебуванням у його підпорядкуванні близьких йому осіб.

Водночас під час перевірки НАЗК встановило, що М.Купріков та керівництво департаменту освіти Донецької області не вжили заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів, чим порушили вимоги законодавства про запобігання корупції.

"У М.Купрікова наявний приватний інтерес, зумовлений сімейними стосунками з рідною донькою, що є ознаками потенційного конфлікту інтересів, який має постійний характер", - йдеться в інформації.

У НАЗК також вважають, що зазначені обставини можуть вплинути на об'єктивність чи неупередженість ухвалення посадовими особами рішень, або вчинення чи не вчинення дій під час виконання відповідних службових повноважень.

Згідно з приписами, НАЗК вимагає усунути порушення законодавства, провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що призвели до здійснення правопорушення, пов'язаного з корупцією, та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА