20:44 08.11.2017

Поліція розслідує інформаційні вкидання у справі про вбивство Окуєвої

2 хв читати
Поліція розслідує інформаційні вкидання у справі про вбивство Окуєвої

Поліція здійснює службове розслідування інформаційних вкидань навколо справи про вбивство лікаря, лейтенанта Збройних сил України Аміни Окуєвої, повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв, коментуючи заяви радника глави Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка про деталі в розслідуванні вбивства.

"Національна поліція розпочала службове розслідування за фактом якихось інформаційних вкидань. Тому що ви сказали про одну чиюсь заяву, а ми за кілька днів бачили таких декілька. І ми хочемо для себе розібратися, навіщо це, хто це, і кому це цікаво. Можливо, це цікаво самим злочинцям", - сказав С.Князєв в інтерв'ю "Hromadske.ua" в середу, відповідаючи на запитання, як він ставить до заяв А.Геращенка.

Як повідомлялося, 7 листопада А.Геращенко заявив, що слідчі минулого тижня знайшли автомат, з якого був розстріляний автомобіль, в якому перебували А.Окуєва та її чоловік Адам Осмаєв. "На ньому (автоматі - ІФ) сліди ДНК тієї людини, яка ним користувалася, вбивці. Ці сліди ДНК зараз віддали експертам-криміналістам, поліції. Вони ідентифікують цю ДНК, і в мить, коли у нас буде підозрюваний, ми зможемо порівняти їх і бути точно упевненими, що ця людина - вбивця чи не вбивця Аміни", - розповів він.

Водночас начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Київській області Микола Жукович спростував цю інформацію. "Слідів ДНК на автоматі, який був знайдений у Васильківському районі за півтора кілометра від місця розстрілу, немає", - сказав він, зазначивши, що автомат міг і не належати вбивці А.Окуєвої, а балістичні експертизи у справі про її вбивство тривають.

30 жовтня ввечері внаслідок розстрілу з автоматичної зброї невідомими автомобіля на залізничному переїзді біля селища Глеваха в Київській області померла А.Окуєва й дістав поранення в ногу її чоловік А.Осмаєв, який був за кермом транспортного засобу. Прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, здійснене на замовлення) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА