20:58 08.11.2017

Викриті на хабарі в 4 млн грн чиновники "Укрзалізниці" постануть перед судом

2 хв читати
Викриті на хабарі в 4 млн грн чиновники "Укрзалізниці" постануть перед судом

Слідчі прокуратури Києва завершили досудове розслідування і направили до суду обвинувальний акт стосовно двох посадових осіб ПАТ "Укрзалізниця" за фактом прийняття пропозиції неправомірної вигоди в сумі майже 4 млн грн.

Згідно з повідомленням прес-служби прокуратури Києва, за даними слідства, начальник департаменту майнових і земельних ресурсів "Укрзалізниці" спільно із заступником юридичного департаменту погодилися на пропозицію директора приватної фірми отримати 4 млн грн за сприяння в оренді 9 га землі на території смт Пісківка Бородянского району Київської області.

Дії посадових осіб орган слідства кваліфікував за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Крім того, у рамках розслідування цього кримінального провадження було встановлено факт умисного невнесення до електронної декларації однією з підозрюваних відомостей про майно та грошові кошти.

Так, під час обшуків за місцем проживання заступника юридичного департаменту ПАТ "Укрзалізниця", а також індивідуальної банківської скриньки, зареєстрованої на ім'я його дружини, було вилучено понад $220 тис., EUR13,5 тис., сім золотих злитків 999,9 проби, коштовні годинники тощо. Водночас у декларації, яка була представлена посадовою особою, доступні лише 150 тис. грн на рахунках дружини.

У зв'язку з цим зазначеній посадовій особі також додатково інкримінується скоєння злочину, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Нині обвинувальний акт стосовно згаданих посадових осіб ПАТ "Укрзалізниця" направлено до суду для розгляду по суті.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 10 липня обрав запобіжний захід двом посадовим особами ПАТ "Укрзалізниця", затриманим столичною прокуратурою за корупційний злочин.

Як повідомила тоді прес-секретар прокуратури Надія Максимець, за підсумками майже 10-годинного судового засідання начальнику земельного департаменту "Укрзалізниці" було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою у вигляді застави в сумі 3,8 млн грн.

Його спільнику - заступнику юридичного департаменту "Укрзалізниці" було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на такий самий термін із можливістю внесення застави в 3,2 млн грн.

"Крім того, обох підозрюваних відсторонили від посад", - повідомила Н.Максимець.

Чиновників, як повідомляв генеральний прокурор України Юрій Луценко, затримали 6 липня за підозрою в прийнятті пропозиції від директора комерційного підприємства за сприяння в укладенні договору оренди 9 га землі. Свої послуги вони оцінили в $150 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА