21:36 08.11.2017

Аваков підтримує законопроект, що позбавляє правоохоронців можливостей зловживати при розслідуванні економічних злочинів

2 хв читати
Аваков підтримує законопроект, що позбавляє правоохоронців можливостей зловживати при розслідуванні економічних злочинів

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков визнає, що проведення слідчих дій у деяких випадках використовується як спосіб тиску на бізнес і в зв'язку з цим підтримує схвалений Кабінетом міністрів в середу законопроект, спрямований на усунення можливості правоохоронних органів тиснути на бізнес під час розслідування кримінальних проваджень.
"Зараз проведення слідчих дій - це найчастіше не тільки, а то й не стільки встановлення істини, скільки спосіб тиску на бізнес і інструмент дискредитації з боку недобросовісних конкурентів. Нехай бізнес займається конкуренцією, а правоохоронні органи контролюють виконання закону - окремо один від одного!" , - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook в середу ввечері.
Міністр висловив надію, що народні депутати розглянуть законопроект щодо невідкладної процедури, "і до Нового року наша економіка і український бізнес в цілому отримають додатковий захист". "А я вже з міністром Петренко постараюся імплементувати всі ці норми негайно - як, сподіваюся, їх цілком підтримають і в інших правоохоронних органах!", - додав А.Аваков.
Як повідомлялося, нормами схваленого на урядовому засіданні законопроекту є неприйняття доказів, отриманих під час обшуку без відеофіксації, обов'язковий допуск адвоката на будь-якій стадії обшуку, а також імператив на заборону вилучення оригіналів документів і серверів ППО під час проведення слідчих дій. Законопроектом також передбачається заборона відкриття кримінального провадження, якщо по цій фабулі вже проводилося розслідування іншими правоохоронними органами і було закрито.
Міністр юстиції Павло Петренко попросив доопрацювати остаточний варіант законопроекту в триденний термін і подати до українського парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА